Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου: Διαγραφή οφειλών άνεργου πατέρα

Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου, αρ. απόφασης 259/2016… Μεγάλη ανακούφιση, σε φτωχή οικογένεια από το Ρέθυμνο, έδωσε η υπαρ.259/2016 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρεθύμνου, οικογένεια η οποία ζει και βιώνει, την απόλυτη φτώχεια, καθώς είναι τριμελής, χωρίς κανένα έσοδο, από πουθενά.Φιλοξενείται και βιοπορεί από συγγενείς.
Αναλυτικά επί της ανακοίνωσης της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης:

Το Δικαστήριο του Ρεθύμνου, δικαίωσε τον χρεωμένο πατέρα, ο οποίος ζει το βραχνά της μακροχρόνιας ανεργίας, από το έτος 2011, όπου έκλεισε η επιχείρηση στην οποία εργαζόταν, από τότε όλη του η οικογένεια (σύζυγος και παιδί) φιλοξενείται και συντηρείται από τα “ψίχουλα” της αδύναμης σύνταξης της μητέρας του οφειλέτη, των 420 ευρώ, τον μήνα.

Επί της απόφασης: Ο εν λόγω καταναλωτής, είναι ηλικίας 41 ετών, έγγαμος , με ένα παιδί, μακρό χρόνια άνεργος. Η οφειλή του δανειολήπτη, ανερχόταν στο ποσό των 17.999,80 ευρώ, σε δύο τράπεζες.

Ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, δεν διαθέτει ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η σύζυγος του. Το μοναδικό του περιουσιακό στοιχείο που διαθέτει είναι ένα Ι.Χ αυτοκίνητο. Φιλοξενούνται στο σπίτι της μητέρας του οφειλέτη

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο δανειολήπτης τυγχάνει να είναι μέλος της, χειρίστηκε το θέμα τόσο στην εξωδικαστική διαδικασία, καταθέτοντας αίτηση με σχέδιο και στις δύο Τράπεζες, ζητώντας να γίνει αποδεχτό, σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα του δανειολήπτη , σχέδιο που από τις Τράπεζες , “απορρίφτηκε”

Επί των παραπάνω αναφερομένων, το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου , αποφάσισε να απαλλάξει από τα χρέη τον οφειλέτη,

Ειδικότερα με την υπ’ αριθμ.259/ 2016 απόφαση το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου, αποφάσισε:

Δέχεται την αίτηση

Ορίζει ΟΡΙΣΤΙΚΆ “Μηδενικές καταβολές” και για τις δύο τράπεζες

Εξαιρεί από την διαδικασία ρευστοποίησης του άρθρου 9 παρ.1 του ν.3869/2010 την κινητή περιουσία του οφειλέτη (αυτοκίνητο)

Για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, «θεωρείται άλλη μια επιτυχής ρύθμιση χρέους (Οριστική Διαγραφή) με δικαστική απόφαση, κάνοντας χρήση των διατάξεων του ν. Κατσέλη, ακόμα θεωρείται άλλη μια ανάσα, άλλη μια ελπίδα, για τον δοκιμαζόμενο από την κρίση άνεργο καταναλωτή”

Για ενημέρωση, καθοδήγηση και ένταξη στο ισχύον νομικό πλαίσιο, ο κάθε οφειλέτης μπορεί να απευθύνεται στα Γραφεία της Ένωσης, καθημερινά και στα τηλ/281092306, 262109266 και 2842020140

Η Πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35
Ταχ.Δ/νση: Πλ.1866 Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ: 2821092666 – 28210 92306

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss