Ισημερινός: Πάνω από 700 σφαίρες βρέθηκαν σε φυλακή που ξέσπασαν φονικές συγκρούσεις

Πάνω από 700 σφαίρες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα σε φυλακή του Ισημερινού όπου συγκρούσεις μεταξύ κρατουμένων είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 εξ αυτών την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Κυριακή η υπηρεσία σωφρονιστικών καταστημάτων (SNAI) του κράτους της Λατινικής Αμερικής.

Βρέθηκε «πακέτο που περιείχε πυρομαχικά διαφόρων διαμετρημάτων» χάρη στην «επιτήρηση και τον έλεγχο» της φυλακής Γουάγιας 1, εξήγησε η SNAI στον Τύπο.
Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν 744 σφαίρες μέσα σε λουτρό της μεγάλης φυλακής της Γουαγιακίλ, πόλης όπου εστιάζεται η δράση των συμμοριών τα τελευταία χρόνια. Αστυνομικός «αντιμετωπίζει έρευνα», πρόσθεσε η SNAI.

Στις συγκρούσεις της περασμένης εβδομάδας ενεπλάκησαν τρόφιμοι των τριών από τις δώδεκα πτέρυγες της Γουάγιας 1, όπου κρατούνται κάπου 6.900 άνθρωποι.
Αφού ανακτήθηκε ο έλεγχος της φυλακής, η αστυνομία βρήκε μέσα σε κελιά τουφέκι, τρία πιστόλια, 1.315 σφαίρες, μαχαίρια, ναρκωτικά και ρευστό.

Από την 3η ως την 5η Οκτωβρίου ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε φυλακισμένους που ανήκουν σε αντίπαλες συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά στη Γουαγιακίλ και στη Λατακούνγκα, με συνολικό απολογισμό 29 νεκρούς και 66 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων πέντε αστυνομικών.

Στην τελευταία φυλακή, τα περισσότερα θύματα βρέθηκαν διαμελισμένα, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Από το Φεβρουάριο του 2021 έχουν σκοτωθεί κάπου 400 φυλακισμένοι στις συγκρούσεις αντίπαλων συμμοριών στις φυλακές του Ισημερινού.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss