ISL: Τέταρτος στα 50μ. ελεύθερο και νικητής στα 4Χ100μ. ελεύθερο ο Γκολομέεβ

Οι ελληνικές επιδόσεις στην πρώτη μέρα της 2ης σεζόν του επαγγελματικού πρωταθλήματος κολύμβησης International Swimming League.

Άρχισε σήμερα στη «Duna Arena» της Βουδαπέστης η 2η σεζόν του επαγγελματικού πρωταθλήματος κολύμβησης International Swimming League, που φέτος θα διεξαχθεί υπό μορφήν «φούσκας» στην ουγγρική πρωτεύουσα. Στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος, από τους έξι Έλληνες που έχουν δηλωθεί στα ρόστερ των δέκα ομάδων, μετέχουν ο Κριστιάν Γκολομέεβ και ο Απόστολος Χρήστου, αμφότεροι με τα χρώματα της LA Current.

Ο Γκολομέεβ πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση στα 50μ. ελεύθερο, όπου τερμάτισε τέταρτος με 21.10, πίσω από τον Γάλλο Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Φλοράν Μανοντού (Energy Standard), τον Αμερικανό σουπερστάρ Κάλεμπ Ντρέσελ (Cali Condors) και τον επίσης Αμερικανό Τζάστιν Ρες (Cali Condors). Ο Έλληνας «ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης είχε σημαντική συνεισφορά στη νίκη της ομάδας του στα 4Χ100μ. ελεύθερο, όπου κολύμπησε τρίτος και δημιούργησε διαφορά ασφαλείας από τις υπόλοιπες ομάδες, κάνοντας το καλύτερο ενδιάμεσο 100άρι με (ανεπίσημο) χρόνο 46.26.

Ο Χρήστου από την πλευρά του συμμετείχε σε δύο «σκυταλοδρομίες», με τη δεύτερη ομάδα των LA Current. Στα 4Χ100μ. ελεύθερο, όπου έπεσε πρώτος, έκανε αξιόλογο χρόνο (47.69), αλλά η ομάδα του τερμάτισε όγδοη. Στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική, ο αθλητής του Πάνου Βελέντζα κολύμπησε το 100άρι του υπτίου σε 51.46 και βοήθησε την ομάδα του να τερματίσει τρίτη και να δώσει πολύτιμους βαθμούς στην LA Current (η πρώτη ομάδα της οποίας πήρε την πρώτη θέση στο αγώνισμα).

Στη βαθμολογία, μετά την 1η ημέρα του αγώνα, οι LA Current βρίσκεται στην τρίτη θέση με 214 βαθμούς, πίσω από τους Cali Condors του Ντρέσελ (280β.) και τους περσινούς πρωταθλητές Energy Standard (235β.) και μπροστά από τους NY Breakers (154β.).

Το παρθενικό μίτινγκ της σεζόν ολοκληρώνεται αύριο (17/10) το βράδυ, ενώ αμέσως μετά (18-19/10) θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας, με τη συμμετοχή τριών Ελλήνων αθλητών: του Ανδρέα Βαζαίου με τους London Roar και των Απόστολου Παπαστάμου και Νόρας Δράκου με τους Aqua Centurions. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι αγώνες της ISL διεξάγονται σε 25άρα πισίνα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss