Ισπανία: Φωταγωγήθηκαν οι νέοι πύργοι της Σαγράδα Φαμίλια

Ισπανία: Η ανέγερση του ναού ξεκίνησε πριν από 140 χρόνια και πλέον έχει εισέλθει στην τελική ευθεία

Για πρώτη φορά φωταγωγήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής οι δύο νέοι πύργοι της Σαγράδα Φαμίλια στην Βαρκελώνη, σηματοδοτώντας ένας νέο κεφάλαιο στην ολοκλήρωση του επιβλητικού ναού, η ανέγερση του οποίου ξεκίνησε πριν από 140 χρόνια και πλέον έχει εισέλθει στην τελική ευθεία.
Τους νέους πύργους, οι οποίοι είναι αφιερωμένοι στους ευαγγελιστές Λουκά και Μάρκο, κοσμούν δύο εντυπωσιακά γλυπτά (ενός ταύρου και ενός λιονταριού). Φωταγωγήθηκαν μετά την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συναυλία που φιλοξενείται κάθε χρόνο στη βασιλική που σχεδίασε ο καταλανός αρχιτέκτονας Αντόνι Γκαουντί.

Με τις δύο νέες κατασκευές, που φθάνουν σε ύψος τα 135 μέτρα, έχουν ολοκληρωθεί οι 11 από τους 18 πύργους που έχουν σχεδιαστεί, συμπεριλαμβανομένων των μισών από τους κεντρικούς στους οποίους η αρμόδια επιτροπή έχει εστιάσει τις προσπάθειές της.
«Μέχρι τα τέλη του 2023 σχεδιάζουμε να έχουμε ολοκληρώσει τους πύργους που είναι αφιερωμένοι στο Ματθαίο και στον Ιωάννη, κάτι που θα μας επιτρέψει να εγκαινιάσουμε συμπληρωμένο το αφιέρωμα στους ευαγγελιστές», δήλωσε ο Εστέβε Καμπς, πρόεδρος του ιδρύματος που προωθεί την ανέγερση της Σαγράδα Φαμίλια.

Hem il·luminat per primer cop les torres …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss