Ισπανία: Κύμα αντιδράσεων και παρέμβαση Σάντσεθ για τους φοιτητές που βρίζουν χυδαία γυναίκες (vids)

Ένα βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει τους ενοίκους μιας φοιτητικής εστίας στη Μαδρίτη να βρίζουν χυδαία και να απειλούν τις φοιτήτριες μιας άλλης εστίας, ακριβώς απέναντι, σκανδαλίζει σήμερα την Ισπανία, προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και του πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ.

Στο βίντεο, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, ακούγεται καθαρά μια ανδρική φωνή να βρίζει και να απειλεί, μέσα στη νύχτα, με ακατονόμαστες φράσεις. Ο νεαρός φωνάζει μετά «Εμπρός Αούχα» (σ.σ. από το όνομα της φοιτητικής εστίας Ελιάς Αούχα) και, με απόλυτο συγχρονισμό, ανοίγουν δεκάδες παράθυρα του κτηρίου και αρχίζουν να χυδαιολογούν.
Τα πλάνα βιντεοσκοπήθηκαν από τη φοιτητική εστία θηλέων, το Κολέχιο Μαγιόρ Σάντα Μόνικα, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συντάξεις: Οι έξι κατηγορίες των συνταξιούχων που θα δουν αυξήσεις (πίνακες)

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τον διπλό άγριο ξυλοδαρμό στην Αίγινα

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ αντέδρασε έντονα. «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τέτοια συμπεριφορά που υποκινεί το μίσος και προσβάλλει τις γυναίκες (…) Φτάνει πια με τη φαλλοκρατία», έγραψε ο Ισπανός πρωθυπουργός στο Twitter.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, από την Πράγα όπου συμμετέχει στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, ο Σάντσεθ έκανε «έκκληση σε όλα τα πολιτικά κόμματα και στα μέσα ενημέρωσης (…) να δώσουμε μια κοινή απάντηση (…) απορρίπτοντας αυτή τη φαλλοκρατική, ανεξήγητη, αδικαιολόγητη και απολύτως αηδιαστική συμπεριφορά».

«Μαθήματα σεξουαλικής αγωγής, να τι χρειάζονται οι φοιτητές αυτής της εστίας», σχολίασε η υπουργός Ισότητας Ιρένε Μοντέρο, καταγγέλλοντας «την κουλτούρα του βιασμού και του σεξουαλικού τρόμου, που καθιστά τις γυναίκες σεξουαλικά αντικείμενα».
Η διεύθυνση του Κολέχιο Μαγιόρ Ελιάς Αούχα καταδίκασε «τις απαράδεκτες εκφράσεις» μιας ομάδας φοιτητών και ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τις φοιτήτριες της εστίας Σάντα Μόνικα. Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι εκδιώχθηκαν από την εστία πολλοί από τους εμπλεκόμενους φοιτητές.

Αυτή η φοιτητική κατοικία λειτουργεί από το 1969 στον χώρο του περίβλεπτου Πανεπιστημίου Κομπλουτένσε της Μαδρίτης. Το δωμάτιο στοιχίζει περίπου 1.100 ευρώ τον μήνα. Εκεί διέμενε κατά την περίοδο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss