Ιταλία: Απαγορεύονται τα rave party χωρίς άδεια

Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι θα καταστήσει έγκλημα τη διοργάνωση ρέιβ πάρτι χωρίς άδεια, λίγες ώρες αφότου σταμάτησε ένα στη βόρεια Ιταλία.

Το νέο έγκλημα της «εισβολής για επικίνδυνες συγκεντρώσεις» περισσότερων από 50 ατόμων θα επισύρει έως και έξι χρόνια φυλάκιση και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παρακολούθησης των διοργανωτών ρέιβ πάρτι. Χίλιοι ρέιβερς διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν ένα ρέιβ πάρτι σε αποθήκη στη Μοντένα χθες Δευτέρα.«Το πάρτι τελείωσε!» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.
Οι κάτοικοι είχαν παραπονεθεί για 48 ώρες ασταμάτητης μουσικής techno στο αποκριάτικο πάρτι που προσέλκυσε νεαρούς ρέιβερ μέσω των social media από τις κοντινές ιταλικές πόλεις, καθώς και από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Οι νέοι είχαν προγραμματίσει να μείνουν μέχρι σήμερα Τρίτη (1/11), αλλά έφυγαν από την εγκαταλελειμμένη αποθήκη στη βόρεια Μοντένα χωρίς προβλήματα και αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τακτοποίησαν τον χώρο πίσω τους.

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι υποστήριξε ότι ο νέος νόμος στοχεύει στην προστασία των ανθρώπων και δεν διαφέρει από ανάλογες ρυθμίσεις που ισχύουν στην Ευρώπη. Η προηγούμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας είχε ήδη ξεκινήσει τις εργασίες για την αλλαγή του νόμου μετά από μια μαζική κραιπάλη το 2021 στην κεντρική πόλη Βιτέρμπο που έληξε με το θάνατο δύο ανθρώπων.

Αλλά το σχέδιο νόμου της νέας κυβέρνησης προχωρά παραπέρα, προβλέποντας μεγάλα πρόστιμα και κατασχέσεις συστημάτων ήχου. Οι επικριτές του μέτρου ρωτούν γιατί η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τους νεαρούς ρέιβερ, αλλά αγνόησε μια πορεία το Σαββατοκύριακο από 2.000 μαυροφορεμένους υποστηρικτές του Μπενίτο Μουσολίνι.

Το συλλαλητήριο του Σαββατοκύριακου έγινε στο Πρεντάππιο, όπου γεννήθηκε και τάφηκε ο Μουσολίνι. Περιείχε φασιστικούς χαιρετισμούς και ύμνους, αφιερωμένο στην πορεία του Μουσολίνι προς τη Ρώμη και την έναρξη της φασιστικής κυριαρχ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss