Ιταλία – Eκλογές: Αντίστροφη μέτρηση για τα exit polls – Τα μεσάνυχτα κλείνουν οι κάλπες

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, η συμμετοχή στις εκλογές έως τις 19:00 τοπική ώρα διαμορφώθηκε στο 51%.

Σε αντίστροφη μέτρηση βρίσκεται η Ιταλία, καθώς απομένουν κάτι λιγότερο από 3 ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες (23:00 τοπική ώρα- μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) στις βουλευτικές εκλογές στην χώρα με τις δημοσκοπήσεις, αν επαληθευτούν, για πρώτη φορά στη χώρα -την τρίτη οικονομία της ΕΕ και ιδρυτικό της μέλος- να αναλάβει την εξουσία το εθνικιστικό κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι.
Το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι «Αδέλφια της Ιταλίας» (Fratelli d’Italia), το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα, «Λέγκα» του Ματέο Σαλβίνι και η δεξιά «Forza Italia», του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μπορεί κάλλιστα να εξασφαλίσουν σαφή πλειοψηφία απόψε.

Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος. Μόλις κλείσουν οι κάλπες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα σειράς δημοσκοπήσεων κατά την έξοδο από τις κάλπες (exit poll).
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, η συμμετοχή έως τις 19:00 τοπική ώρα διαμορφώθηκε στο 51%, σε μια αισθητή μείωση σε σχέση με τις εκλογές του 2018.

Δείτε LIVE τι μεταδίδει ο ιταλικός τηλεοπτικός σταθμός SKY TG24

Η προοπτική μίας ιταλικής κυβέρνησης υπό την Τζόρτζια Μελόνι ανησυχεί τις Βρυξέλλες, κυρίως ως προς το θέμα των κυρώσεων κατά της Μόσχας, αλλά διπλωμάτες και ειδικοί δεν φαντάζονται ότι η Ρώμη της συντηρητικής δεξιάς συμμαχίας, του φαβορί των εκλογών της Κυριακής, θα α …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss