Ιταλία: Οι αρχές συνέλαβαν το πλοίο της γερμανικής ΜΚΟ Sea-Watch για τη μεταφορά 427 μεταναστών

Νέα κινητοποίηση των ιταλικών αρχών λόγω της μεταφοράς μεταναστών από τη γερμανική ΜΚΟ Sea-Watch.

Οι αρχές στο Ρήγιο της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία, συνέλαβαν το πλοίο Sea-Watch 3, το οποίο εκτελεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Sea-Watch.
Η εξέλιξη ακολούθησε τη μεταφορά 427 μεταναστών στις ιταλικές ακτές το περασμένο σαββατοκύριακο και δεν είναι σαφές το πότε θα επιτραπεί στο σκάφος να αποπλεύσει ξανά, δήλωσε η Ματέα Βάιχε, εκπρόσωπος της ΜΚΟ με έδρα το Βερολίνο, στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Η κυρία Βάιχε χαρακτήρισε πολιτική την κίνηση αυτή των ιταλικών αρχών και εξέφρασε την ανησυχία πως το πλοίο θα παραμείνει ακινητοποιημένο για εβδομάδες αν όχι μήνες.
Οι αρχές της Ιταλίας συνεχίζουν να συλλαμβάνουν συχνά πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο, συχνά για ασήμαντους λόγους. Τον Αύγουστο, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) αξίωσε να περιοριστεί η πρακτική αυτή.

Οι ιταλικές αρχές ανέφεραν πως το Sea-Watch 3 περισυνέλεξε υπερβολικά μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών στην πιο πρόσφατη έξοδό του, σύμφωνα με τη Sea-Watch.

«Το παράλογο επιχείρημα ότι σώσαμε πάρα πολλούς ανθρώπους συνεπάγεται πως μάλλον έπρεπε να αφήσουμε ανθρώπους να πνιγούν», τόνισε η ΜΚΟ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.
Δικηγόροι που εκπροσωπούν τη Sea-Watch κάνουν προσπάθειες για να αφεθεί το πλοίο να αποπλεύσει το συντομότερο.
«Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, οι ιταλικές αρχές εντείνουν την ποινικοποίηση της μετανάστευσης και των διασώσεων στη θάλασσα από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Προσπαθούν για ακόμη μια φορά να μας εμποδίσουν να προστατεύσουμε το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στην ασφάλεια και στη ζωή με παράλογες μεθόδους», στηλίτευσε ο Γιοχάνες Μπάγερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Sea-Watch.
«Όμως δεν θα τα καταφέρουν, διότι θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας και θα αγωνιστούμε ακόμη πιο αποφασιστικά», πρόσθεσε.

Οργανώσεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ανησυχούν ολοένα πιο έντονα για την επαύριο των εκλογών την Ιταλία, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η συντηρητική συμμαχία οδεύει σε καθαρή νίκη. Τα κόμματα της συμμαχίας διαμηνύουν πως θα πατάξουν τη δραστηριότητα των ΜΚΟ, ενεργοποιώντας εκ νέου νόμους που απαγορεύουν την είσοδο πλοίων τους στα ιταλικά λιμάνια, ενώ μιλούν για ναυτικό αποκλεισμό ανοικτά των ακτών της βόρειας Αφρικής.
Διαβάστε επίσης:
Βουλγαρία: …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss