Jeff Bezos: Ολοκλήρωσε το ταξίδι στο διάστημα

Ο Jeff Bezos το είπε και το έκανε, καθώς είχε προαναγγείλει πως μαζί με μία ομάδα της Blue Origin, θα πήγαινε στο διάστημα για την εμπειρία.

Ο Jeff Bezos της Amazon, εκτοξεύτηκε μαζί με άλλα τρία άτομα στο Διάστημα και επέστρεψε με απόλυτη επιτυχία στη Γη. Η πρώτη πτήση της Blue Origin με πολίτες ως επιβάτες ήταν ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία του ιδρυτή της Amazon.

Jeff Bezos

Μεγάλος ενθουσιασμός

H δήλωση του Jeff Bezos ήταν ενδεικτική του ενθουσιασμού που επικράτησε, καθώς ο ίδιος είπε ότι αυτή είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής του. Ο πύραυλος και το διαστημικό όχημα μεταφοράς επιβατών ονομάστηκε ως New Shepard, τιμώντας τον Alan Shepard, που ήταν ο πρώτο Αμερικανός που ταξίδεψε στο Διάστημα.

Η όλη πτήση κράτησε μόλις 10 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα, αλλά ήταν αρκετά για να ενθουσιάσει τους επιβάτες, καθώς και για να σηματοδοτήσει τον αγώνα δρόμου που έχουν ξεκινήσει οι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου, προκειμένου να δώσουν μία εμπορική διάσταση στα διαστημικά ταξίδια.

Αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε και από αυτό το διαστημικό εγχείρημα είναι ότι οι επαναχρησιμοποιούμενοι πύραυλοι είναι πλέον κοινός τόπος.

Πόσο κόστισε το ταξίδι

H δημοπρασία που έγινε για το διαστημικό ταξίδι της Blue Origin με τον Jeff Bezos έκλεισε στο αστρονομικό ποσό των 28 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι για να ταξιδέψεις με τον ιδρυτή της Amazon σε μηδενική βαρύτητα θα πρέπει να έχεις πολύ βαριές τσέπες…

Εάν θέλει κανείς να αναλύσει περαιτέρω το συγκεκριμένο ταξίδι, τότε θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι το συγκεκριμένο ταξίδι κοστίζει 9 εκατομμύρια δολάρια το λεπτό! Για να επιλεγεί ο τυχερός και πολύ πλούσιος συνεπιβάτης του Jeff Bezos, ξεκίνησε μία διαδικασία δημοπρασίας από τις αρχές Μαΐου 2021, από την Blue Origin.

Εμφανίστηκαν περισσότεροι από 7.000 ενδιαφερόμενοι από 159 διαφορετικές χώρες. Τελικά, επιλέχθηκε ο ένας επιβάτης της Blue Origin, για τον οποίο δεν έγιναν γνωστά τα στοιχεία της ταυτότητάς του, για ευνόητους λόγους.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss