Justice League 101: Γνωρίζοντας τους χαρακτήρες

Πότε δημιουργήθηκε για πρώτη φορά η ομάδα της Justice League; Ποιές είναι οι δυνάμεις του Aquaman, του Flash και της Wonder Woman; Ποια είναι τα μυστικά του Batmobile; Σε ποιο comic εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο Cyborg;

 

Με εμπνευστές τον σεναριογράφο κόμικς Gardner Fox κα  ι τον σχεδιαστή Mike Sekowsky, η αρχική ενσάρκωση της θρυλικής Justice League – η Justice League of America – πήρε σάρκα και οστά πρώτη φορά το 1960 στις σελίδες του The Brave and the Bold #28.
Μεταξύ των αρχικών ιδρυτικών μελών της Justice League είναι ο Superman, ο Batman, η Wonder Woman, ο Aquaman και ο Flash.
Ο Cyborg ουσιαστικά δεν ήταν αρχικό ιδρυτικό μέλος, αλλά θεωρήθηκε ιδρυτικό μέλος το 2011, όταν η DC έκανε relaunch με όλους τους κόμικς τίτλους της στο The New 52.

Αφού πάλεψαν δίπλα-δίπλα στα τεύχη και τις ιστορίες δεκαετιών, οι εμβληματικοί all-stars της DC συγκεντρώνονται για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη, στην επική περιπέτεια δράσης της Warner Bros. Pictures Justice League, που βγαίνει στους κινηματογράφους στις 16 Νοεμβρίου 2017.

Για αυτό και εμείς βάζουμε την Λεγεώνα σε ενα 101 και μαθαίνουμε τα πάντα για αυτούς.

BATMAN/BRUCE WAYNE (Ben Affleck)

Εμπνευσμένος από τη θυσία του Superman, ο δισεκατομμυριούχος ντετέκτιβ συγκεντρώνει μία ομάδα Υπερηρώων για να πολεμήσουν μία δύναμη που απειλεί ολόκληρο τον πλανήτη. Για πρώτη φορά, ο Batman καταλαβαίνει ότι αυτός, μόνος του, δεν μπορεί να σώσει τον κόσμο.
Δημιουργία των Bob Cane και Bill Finger, ο Batman εμφανίστηκε πρώτη φορά στο τεύχος του Detective Comics #27, τον Μάιο του 1939, πριν ξεπηδήσει από τις σελίδες για να γίνει πολιτιστικό σημείο αναφοράς σε όλη την υδρόγειο.
Η τραγική προέλευση του πολέμου του Bruce Wayne ενάντια στο έγκλημα αποκαλύφθηκε αργότερα στις σελίδες του Detective Comics #33 (Νοέμβριος του 1939).

 

Στις ικανότητες του Batman περιλαμβάνονται:
Επιδεξιότητα στις πολεμικές τέχνες
Υπερβολική δύναμη και αντοχή
Στολή υψηλής τεχνολογίας, έξυπνες συσκευές
Έξοχος αναλυτικός νους
Ατελείωτοι προσωπικοί πόροι

Η ταινία Justice League είναι η 3η στην οποία ο διάσημος ηθοποιός και βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ben Affleck (Επιχείρηση: Argo) αναλαμβάνει το ρόλο του εικονικού Σκοτεινού Ιππότη, έχοντας ενσαρκώσει πρώτα τον Batman/Bruce Wayne στην ταινία Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης του 2016, και πάλι την ίδια χρονιά σε μία σύντομη αλλά πολύ αποτελεσματική εμφάνιση στην ταινία Ομάδα Αυτοκτονίας.

ΤΟ BATMOBILE

Ένα από τα σπουδαιότερα όπλα στο οπλοστάσιο του Batman, Το Batmobile έχει κερδίσει τη φήμη του ως ο κορυφαίος κυνηγός στους δύσκολους δρόμους του Gotham City. Τροφοδοτούμενο από ένα μοναδικό υβρίδιο πρότυπης στρατιωτικής και ιδιωτικής πρωτοβουλίας τεχνολογία, η μηχανή του Batman έχει υπολογιστεί ότι φτάνει σε ταχύτητες μέχρι και 330 χιλιομέτρων την ώρα. Οι εντυπωσιακές αμυντικές δυνατότητες του batmobile έχουν ενισχυθεί με προηγμένο μυστικό στρατιωτικό εξοπλισμό και συστήματα μη εντοπισμού και έξτρα προστασίας.

Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν:
Δίδυμο πυροβόλο 50 χιλιοστών
Εμπρόσθιο εκτοξευτή πυραύλων
Οβιδοβόλο κανόνι
Οπίσθιους εκτοξευτήρες πυραύλων
Διαστάσεις: 6 μέτρα επί 3,35 μέτρα
Βάρος: 3.855 κιλά

FLYING FOX

Το μεγαλύτερο όχημα στο οπλοστάσιο του Batman, το Flying Fox είναι ένα υβριδικό αεροσκάφος με τις δυνατότητες ενός βομβαρδιστικού και την ευελιξία ενός μαχητικού αεριωθούμενου. Φτάνοντας ταχύτητες σχεδόν 1609 χιλιομέτρων την ώρα, και ύψος επίθεσης ως και 15,24 χιλιομέτρων, έχει επίσης τη δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL). Το Flying Fox αποτελείται από τρία επίπεδα μεγάλης κλίμακας και μπορεί ακόμη και να μεταφέρει το νέο πιο μεγάλο batmobile.

KNIGHTCRAWLER

Το υβριδικό ηλεκτρικό Knightcrawler του Batman σχεδιάστηκε ειδικά για να κινείται σε στενά, σκοτεινά και απρόβλεπτα εδάφη και αποτελεί μέρος των πιο προηγμένων οχημάτων του στόλου του Batman. Με τις ικανότητές του ως τανκ, το Knightcrawler μπορεί να αντιμετωπίσει σχεδόν οποιαδήποτε μορφολογία εδάφους. Ωστόσο, όταν οι ερπύστριες του τανκ φτάνουν στα όριά τους, τα ανεξάρτητης λειτουργίας μηχανικά προσαρτήματα του επιτρέπουν να εκτελεί μανούβρες που αψηφούν τη βαρύτητα, όπως το σκαρφάλωμα και η κίνηση σε κάθετους τοίχους. Επιπλέον, το Knightcrawler είναι εξοπλισμένο με ένα πλήρες οπλοστάσιο αρμάτων – από έναν εμπρόσθιο εκτοξευτή πυραύλων ως και οπίσθιους εκτοξευτήρες πυραύλων και πολλά ακόμη.

WONDER WOMAN/DIANA PRINCE (Gal Gabot)

 

Η πρώτη και πιο σημαντική γυναίκα υπερηρωίδα, η Wonder Woman ενσαρκώνει με απαράμιλλη δύναμη και χάρη μια γεννημένη πολεμίστριας με τη γνήσια συμπόνια μιας πραγματικής φιλάνθρωπου. Είναι η πρώτη σύμμαχος του Bruce Wayne. Η έμφυτη αυτοπεποίθηση και η αδιαμφισβήτητη εξυπνάδα της Diana την καθιστούν απαραίτητο σύμμαχο.

Η Wonder Woman δημιουργήθηκε από τον William Moulton Marston – με το ψευδώνυμο Charles Moulton – και με την ενθάρρυνση της συζύγου του,Elizabeth Holloway Marston, και σχεδιάστηκε από τον H. G. Peter.
Από το ντεμπούτο της τον Οκτώβριο του 1941 στις σελίδες του All-Star Comics Volume 1, #8, γενιές θαυμαστών αποδέχτηκαν τη Wonder Woman ως παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης, δικαιοσύνης και ισχύος.
Η πρωτοποριακή σειρά κόμικς της Υπερηρωίδας κυκλοφόρησε το 1942 με το Wonder Woman #1, και δεν έχει σταματήσει να εκδίδεται επί εφτά δεκαετίες έκτοτε.

Οι δυνάμεις της Wonder Woman περιλαμβάνουν:
Υπεράνθρωπη δύναμη, ευκινησία και ταχύτητα
Είναι σχεδόν άτρωτη
Επιδεξιότητα σε όλα τα είδη μάχης
Η Wonder Woman φέρει τέσσερα δυνατά εξαρτήματα:
Το Λάσο της Αλήθειας, που υποχρεώνει όποιον πιάνει να λέει την αλήθεια
Μαγεμένα Περικάρπια που εκτρέπουν τις σφαίρες
Μια αδιαπέραστη Ασπίδα
Την εμβληματική και πολυαγαπημένη Τιάρα της Diana

Η Gal Gadot ενσαρκώνει τη Wonder Woman / Diana Prince για 3η φορά στην ταινία Justice League, μετά το ντεμπούτο του χαρακτήρα στην ταινία Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης, το 2016, και στη φετινή ταινία Wonder Woman, την πρώτη σόλο ταινία της εμβληματικής Αμαζόνας, στη μεγαλύτερη κινηματογραφική επιτυχία του καλοκαιριού.

AQUAMAN/ARTHUR CURRY (Jason Momoa)

Μισός άνθρωπος, μισός Ατλάντιος, ο Arthur Curry είναι ένας ξένος που δε νοιώθει άνετα ούτε στην επιφάνεια της Γης ούτε κάτω από το νερό. Μέχρι τη στιγμή που απειλείται ο κόσμος, οπότε και ενώνει τις δυνάμεις του με τη νεοσύστατη ομάδα ηρώων του Batman.
Ο Aquaman δημιουργήθηκε από τους Paul Norris και Mort Weisinger, και “βούτηξε” για πρώτη φορά στη δράση στις σελίδες του More Fun Comics #73 (Νοέμβριος του 1941).

Το μυστικιστικό όπλο της επιλογής του Aquaman είναι μία αστραφτερή, δυνατή Τρίαινα.

Οι δυνάμεις του Aquaman περιλαμβάνουν:
Ενισχυμένη δύναμη
Εξαιρετικές κολυμβητικές ταχύτητες
Ικανότητα αναπνοής κάτω από το νερό
Ενστικτώδη γνώση του ωκεανού και των μυστηρίων του

Η ταινία Justice League σηματοδοτεί τη 2η εμφάνιση του Jason Momoa (Game of Thrones) στη μεγάλη οθόνη ως Aquaman, αλλά όσοι πάνε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο θα δουν πραγματικά τον υποθαλάσσιο μαχητή εν δράσει, μετά τις σύντομες σκηνές υποθαλάσσιας παρακολούθησης στην ταινία Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης του 2016, και πριν εντρυφήσουν στην επική ιστορία καταγωγής του στην ταινία Aquaman που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2018.

THE FLASH/BARY ALLEN (Ezra Miller)

Ο Barry Allen είναι ένας υπερβολικά δραστήριος φοιτητής στο Κολέγιο του Σέντραλ Σίτι, όπου σπουδάζει ποινικό δίκαιο με την ελπίδα να ελευθερώσει κάποια μέρα τον φυλακισμένο πατέρα του. Παραπάνω από πρόθυμος να συνεργαστεί με το σύμβολο της μάχης κατά του εγκλήματος, τον Batman, το εντυπωσιακά γρήγορο μυαλό του Barry ξεπερνά μόνο η ικανότητά του να κινείται με υπερβολικά γρήγορη ταχύτητα.

Ο Barry Allen εμφανίστηκε πρώτη φορά ως ο Flash στο Showcase #4 (Οκτώβριος του 1956), ως δημιουργία του Robert Kanigher και σχέδιο του Carmine Infantino.
Ο Barry είναι ένας από τους ελάχιστους χαρακτήρες της DC που φόρεσαν την στολή του Flash, από το ντεμπούτο του «Scarlet Speedster» στο Flash Comics #1 το 1940, δημιουργία των Gardner Fox και Harry Lambert.
Οι δυνάμεις του Flash που αψηφούν τους φυσικούς νόμους περιλαμβάνουν:
Είναι ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο
Υπεράνθρωπα αντανακλαστικά και ευλυγισία
Επιταχυμένη ίαση
Ο Ezra Miller (franchise ταινιών Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται) ενσαρκώνει τον Flash για 3η φορά στην ταινία Justice League, μετά τις σύντομες εμφανίσεις του στις ταινίες Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης και Ομάδα Αυτοκτονίας του 2016.

CYBORG/VIC STONE (Ray Fisher)

Μισός άνθρωπος, μισός μηχανή, ο Victor Stone είναι πρώην εξέχων αθλητής στο Πανεπιστήμιο του Gotham City. Μετά από ένα φρικτό ατύχημα που σχεδόν του κόστισε τη ζωή, σώθηκε όταν ο πατέρας του, ο επιστήμονας Σάιλας Στόουν, χρησιμοποίησε εξωγήινη τεχνολογία για να αναδομήσει το σώμα του. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο Σάιλας μετέτρεψε τον Βίκτορ σε ανθρώπινο υπολογιστή, βιολογικό με βιομηχατρονικά σωματικά μέλη. Με άλλα λόγια, σε Cyborg.


Ο Cyborg δημιουργήθηκε το 1980 από τον σεναριογράφο Marv Wolfman και τον σχεδιαστή George Perez, και εμφανίστηκε πρώτη φορά σε ένα ειδικό ένθετο στο DC Comics Presents #26, που παρουσίαζε τη δημοφιλή Ομάδα Υπερηρώων Teen Titans.
Αγαπημένος των fans των Teen Titans, του κόμικ αλλά και της σειράς κινουμένων σχεδίων (με τη φωνή του Kari Peiton), ο Cyborg επανεμφανίστηκε στο τεύχος Justice League #1, τον Αυγούστο του 2011, ως μέρος του relaunch της DC, υπό την ομπρέλα του The New 52.

Οι δυνάμεις του Cyborg περιλαμβάνουν:
Υπερδύναμη
Άμεσο οπλισμό και τεχνολογία
Ιδιοφυή νοημοσύνη
Ικανότητα επικοινωνίας και ελέγχου της τεχνολογίας
Ο διάσημος θεατρικός ηθοποιός Ray Fisher πρωταγωνιστεί ως Cyborg/Victor Stone στην ταινία Justice League, μετά τη σύντομη εμφάνισή του σε σκηνές που αποκάλυπταν την «κυβερνητική» αναγέννηση του Victor στην ταινία Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης, το 2016.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss