Kριτική για την σειρά Wireless – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


Ένας  εγωκεντρικός φοιτητής βρίσκεται αποκλεισμένος στα βουνά του Κολοράντο και η μόνη ελπίδα του για επιβίωση είναι το εργαλείο που έχει περάσει όλη του τη ζωή μαθαίνοντας να χρησιμοποιεί: το smartphone του.

Το Wireless είναι δεδομένο ότι προσπαθεί να συνδυάσει την πλοκή με την αγωνία και την δράση και ενώ σε κάποια τα καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία, σε άλλα είναι αδιάφορη η εξέλιξη και δεν επιτυγχάνεται αυτό για το οποίο την παρακολουθείς.

Θα ήθελε ουσιαστικά να είναι ένα αντίστοιχο Buried (μιας και μιλάμε ουσιαστικά για μια ταινία αν αθροίσει κανείς τα επεισόδια), ωστόσο κάπου είναι λίγο προβλέψιμη, κάπου χάνει το ενδιαφέρον και δεν έχει την αγωνία που θα περίμενες.

Ενώ προσπαθεί να στηριχτεί στον κεντρικό χαρακτήρα, ουσιαστικά δεν τον αναπτύσσει αλλά ασχολείται επιδερμικά μαζί του. Μερικά επεισόδια να είναι λίγο αλλοπρόσαλλα, τσιμπημένα σε υπερβολές και δεν πάνε την πλοκή ένα βήμα παραπάνω.

Το γεγονός πως τα επεισόδια διαρκούν κάτω από 10 λεπτά την κάνουν απλά μια υποφερτή τηλεταινία στο σύνολο της και όχι κάτι παραπάνω. Η αγωνία δεν κρατάει για πολύ, μιας μπορεί κάποιος να μαντέψει τι γίνεται, και ενώ υπάρχουν ενδιαφέρουσες πτυχές, δεν αξιοποιούνται όσο θα έπρεπε.

Η πλοκή ξεφεύγει με κάποια twists να είναι πολύ καλά (όπως το μεγάλο που γίνεται), άλλα όμως να μην επεξηγούνται ειδικά σε καίρια σημεία στα επεισόδια και ο ρυθμός μας παρασύρει σε μερικές ανούσιες και ανέμπνευστες σκηνές.

H παραγωγή γενικά φροντισμένη και πολλά πράγματα είναι προσεγμένα, ωστόσο η πλοκή ήθελε περισσότερη δουλειά (ειδικά για παραγωγή Steven Soderbergh) και ουσιαστικά δείχνει σαν να βιάζεται κάπως να τελειώσει.

Ναι μεν νιώθεις ότι βλέπεται με ενδιαφέρον, αλλά εκεί που πάει να γίνει κάτι το διαφορετικό να αρχίζει να επαναλαμβάνεται και κυρίως να μην υπάρχει κάτι που να δίνει ώθηση σε ένα project που είχε προοπτικές.

Η σειρά Wireless από την αρχή μας κάνει να θέλουμε να μάθουμε για την συνέχεια, νιώθεις βέβαια σε κάποια σημεία ότι… τρενάρει αυτά που θέλει να δώσει, ενώ σε κάποια επεισόδια καταλήγει εντελώς τσαπατσούλικα.

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε κάτι παραπάνω από μια απλά αξιοπρεπή προσπάθεια αλλά περνάς καλά και το λες και guilty pleasure. Φυσικά τακτική μας είναι να μην αποκαλύψουμε πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν spoilers, για κάποιον που θέλει να δει την σειρά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★✬☆☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

 

  • Tye Sheridan 
  • Andy McDowell
  • Francesca Reale

Wireless Trailer

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss