Και οι 7 είναι υπέροχες: Οι σειρές που μας έρχονται από το εξωτερικό

Κατερίνα Θεοδωροπούλου
06/11/2022 11:18

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν ανήκει στην ελληνική μυθοπλασία. Οι σειρές γράφουν ιστορία και πολλές παραγωγές θυμίζουν τις ένδοξες εποχές της τηλεόρασης. Ωστόσο, αυτό που πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν είναι ότι αρκετά από τα σίριαλ προέρχονται από ξένα φορμάτ.
«Ο Παράδεισος των Κυριών», που σημειώνει υψηλά ποσοστά στη ζώνη των 20.00 καθημερινά στον ALPHA, βασίζεται στην τεράστια ιταλική τηλεοπτική επιτυχία «Il Paradiso Delle Signore» και τη διασκευή σεναρίου για τη χώρα μας έχει κάνει η Δήμητρα Τσόλκα. Πρόκειται για μία πλούσια και φιλόδοξη παραγωγή, μια δραματική σειρά εποχής με υπέροχα σκηνικά και κοστούμια, πλαισιωμένη από λαμπερούς πρωταγωνιστές (Αργύρης Πανταζάρας, Θεοδώρα Τζήμου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Χρήστος Πλαΐνης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γωγώ Μπρέμπου) που μεταφέρουν το θεατή στην αστική Αθήνα της δεκαετίας του ’60. Δυνατές ερμηνείες, γοητευτικοί πρωταγωνιστές, πάθη, καλά κρυμμένα μυστικά και πολλές ανατροπές σε μια διαφορετική σειρά με όλα τα στοιχεία που την καθιστούν ακαταμάχητη. Με φόντο τον λαμπερό κόσμο της μόδας και μιας Αθήνας που μεταμορφώνεται από μέσα σε μέρα σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα αλλά και τσιμεντούπολη, παρακολουθούμε τις ζωές των ανθρώπων που δουλεύουν σε ένα πολυκατάστημα.

«Ο Παράδεισος των Κυριών»

Η «Άγρια Γη», που προβάλλεται καθημερινά στον ΣΚΑΪ, είναι εμπνευσμένη από την πορτογαλική τηλενουβέλα «Terra Brava» που σάρωσε σε ποσοστά τηλεθέασης. Στη συχνότητα του ΣΚΑΪ μπορεί ακόμη να μην έχει βρει την αναμενόμενη αποδοχή, όμως ξεχωρίζει για τους συντελεστές της. Το σενάριο της ελληνικής εκδοχής υπογράφει η Μαρία Γεωργιάδου και τη σκηνοθεσία οι Χάρης Μαζαράκης και Λίνος Χριστοδούλου, ενώ το πρωταγωνιστικό καστ απαρτίζεται από τους Ζέτα Δούκα, Στέφανο Μιχαήλ, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Ορέστη Τζιόβα, Θανάση Πατριαρχέα, Στράτο Τζώρτζογλου, Νικολέττα Βλαβιανού. Η ιστορία αφορά σε ανθρώπινες σχέσεις, συμφέροντα, πάθη και ακραίες καταστάσεις που δοκιμάζουν καθημερινούς ανθρώπους. Σε μια επαρχιακή πόλη, η ζωή κοντά στη γη κάνει τα πράγματα πιο απλά, πιο ουσιαστικά. Τα πρόσωπα είναι ευαίσθητα και ταυτόχρονα σκληρά σαν τη γη που τους θρέφει. Καλό και κακό συνυπάρχει και οδηγεί τις ζωές τους σε ένα πόλεμο που δεν τελειώνει ποτέ. Τα κρυμμένα μυστικά, η ανάγκη για δικαίωση και η δίψα για εκδίκηση, σκεπάζουν τη φωνή της μετριοπάθειας και της λήθης.

Άγρια Γη

Από την Τουρκία …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss