Καινοτομίες στην IAA Transportation 2022 – FleetNews

Η IAA Transportation 2022 στο Ανόβερο άνοιξε τις πύλες της για τον Τύπο την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και θα υποδέχεται το κοινό μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.
Με την αντικατάσταση της ονομασίας της IAA από “Commercial Vehicles” (Επαγγελματικά Οχήματα) σε “Transportation” (Μεταφορές), επιδιώκεται η παρουσίαση ευρύτερου πεδίου logistics και η μεταφορά αγαθών και ανθρώπων. Ταυτοχρόνως, παρουσιάζεται για πρώτη φορά Περιοχή Τελικής Παράδοσης.

Παραθέτουμε 10 καινοτομίες που αξίζουν προσοχής κατά τη διάρκεια της νέας έκθεσης.

SONO MOTORS – SOLAR KIT

Η εταιρεία ηλιακών οχημάτων Sono Motors συμμετέχει για πρώτη φορά στο Ανόβερο και προσφέρει κορυφαίες λύσεις ηλιακής ενέργειας για επαγγελματικά οχήματα, από βαν έως φορτηγά και λεωφορεία. Οι συσκευές της μπορούν να τροφοδοτήσουν εφεδρικά συστήματα, όπως ψύξης, ή να υποστηρίξουν τη φόρτιση μπαταρίας ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέσω ηλιακής ακτινοβολίας. Καλή ιδέα σε περιόδους υψηλών τιμών ενέργειας.

CONTINENTAL – ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΡΥΜΟΥΛΚΟΥΜΕΝΟΥ

Σήμερα υπάρχουν εφαρμογές για τα πάντα. Η Continental ανέπτυξε την εφαρμογή Trailer Capacity Assessment για την αυξανόμενη ζήτηση χωρητικότητας φορτίου. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, αυτή η λύση smartphone υπολογίζει αυτομάτως τον διαθέσιμο χώρο φόρτωσης ρυμουλκουμένων μέσω απεικόνισης κάμερας. Η σωστή φόρτωση βοηθά επίσης την βιωσιμότητα, σύμφωνα με την εταιρεία.

BRIDGESTONE – FLEETCARE

Αυτή η ολοκληρωμένη λύση καταγραφής ελαστικών και διαχείρισης στόλου παρουσιάστηκε στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά η IAA είναι το κατάλληλο μέρος για εξέταση του λογισμικού. Η Fleetcare αναπτύχθηκε από κοινού με την θυγατρική της Webfleet και διευκολύνει τις αποφάσεις των υπευθύνων στόλου για ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, της βιωσιμότητας και της πρακτικότητας. Χρειάζεται ένας συνεργάτης για την αξιολόγηση ελαστικών και στόλου.

DAIMLER TRUCK – FUSO E–CANTER

Το νέο Fuso E-Canter διατίθεται στις κατηγορίες από 4,2 έως 8,5 τόνων, διαθέτει περισσότερες επιλογές μπαταριών (τρεις) και αναβαθμισμένο σύστημα κίνησης. Στην Ιαπωνία, αυτό το LCV θα έχει την δυνατότητα φόρτισης V2X, αλλά όχι στην Ευρώπη. Η αυτονομία του κυμαίνεται από 80 έως 200 χιλιόμετρα και ο υπεύθυνος φόρτισης μπορεί να επιλέξει ωράριο φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας.

BOSCH – RIDECARE INSIGHT

Κάπνισμα στο όχημα, απότομη οδήγηση, ζημιές… ο διμοιρασμός αυτοκινήτου ανησυχεί ιδιαίτερα τους υπεύθυνους στόλου και τους παρόχους υπηρεσιών κινητικότητας. Το εργαλείο Ridecar Insight της Bosch παρέχει πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο γι΄αυτά και αυξάνει την διαφάνεια και την ασφάλεια. Αυτή η λύση προστατεύει τα πάγια και βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη.

FORD – CUSTOM E–TRANSIT

Δεν μπορείτε να επισκεφτείτε την IAA και να μη δείτε την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του βαν με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη, ειδικά μετά την δημοσίευση των τελευταίων λεπτομερειών του Custom E-Transit από την Ford. Η αυτονομία των 380 χιλιομέτρων οφείλεται στην μπαταρία 74 kWh, το ωφέλιμο φορτίο είναι 1.100 κιλά, με ικανότητα ρυμούλκησης έως δύο τόνους. Οι ενσωματωμένες πρίζες για εξοπλισμό μετατρέπουν αυτό το βαν σε φορητό εργαστήριο.

MAHLE – SCT

Οι ηλεκτροκινητήρες επιτυγχάνουν κορυφαία ισχύ για λίγη ώρα μόνον και στην συνέχεια λειτουργούν στο 60%-70%. Η Mahle ανατρέπει τα δεδομένα παρουσιάζοντας τον Superior Continuous Torque Engine (SCT) στο Ανόβερο. Μπορεί να λειτουργεί συνεχώς στο 90% της μέγιστης ισχύος του και καθιστά αποτελεσματικότερη την χρήση των επαγγελματικών οχημάτων.

SEVIC – V500e

Στην Περιοχή Τελικής Παράδοσης, εκτίθεται για πρώτη φορά το Sevic V500e. Αυτό το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα φορτίου διαθέτει κορυφαία αυτονομία 300 χιλιομέτρων και ευέλικτο σύστημα φόρτωσης που προσαρμόζεται σε διάφορους χρήστες. Είναι ίσως η πιο έξυπνη λύση αστικών παραδόσεων μηδενικών εκπομπών μέχρι σήμερα. Το V500e έχει μήκος 3,7 μέτρων και τελική ταχύτητα 80 χλμ/ώρα.

GOODYEAR – TOTAL MOBILITY

Το Total Mobility αποτελεί ολοκληρωμένη λύση για στόλους και βελτιστοποιεί τις καθημερινές δραστηριότητες. Η Goodyear την ανέπτυξε για μείωση του χρόνου ακινητοποίησης και την εξάλειψη ανθρώπινου σφάλματος. Η εφαρμογή αφορά κυρίως στη διαχείριση ελαστικών, αλλά η Goodyear υπόσχεται επιπλέον λειτουργικότητα που θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

RINSPEED – CITYSNAP 4

Ο Ελβετός εφευρέτης Frank M. Rinderknecht παρουσιάζει την τέταρτη γενιά του συστήματος παράδοσης Rinspeed CitySnap. Αυτοί οι κινητοί σταθμοί θυρίδων στοχεύουν στην μείωση του αριθμού οχημάτων παράδοσης κατά το ήμισυ, στην βιώσιμη παράδοση δεμάτων, στην επανάσταση των διανομών κ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss