Καιρός: Έφτασε τους -7,5 βαθμούς η θερμοκρασία σε Νευροκόπι και Βυτίνα

Κάτω από τους -7 βαθμούς η ελάχιστη θερμοκρασία σήμερα το πρωί σε Νευροκόπι και Βυτίνα, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου

Για μια ακόμη μέρα, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου ο υδράργυρος έπεσε κάτω από τους -7 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια ημιορεινά και τοπικά στα νότια ορεινά της χώρας, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στον μετεωρολογικό σταθμό στο Οχυρό Νευροκοπίου και ήταν ίση με -7,5 βαθμούς Κελσίου.

Οι επόμενες χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Νευροκόπι (-7,1), Βυτίνα Αρκαδίας (-7,1), Περιθώρι Νευροκοπίου (-6,6), Βλάστη Κοζάνης (-6,5), Παρανέστι Δράμας (-6,2) και Βαρικό Φλώρινας (-5,7).

Ο καιρός στη χώρα σήμερα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου

Τσουχτερό θα είναι το κρύο και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τον υδράργυρο σε πολλές περιοχές, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα να πέφτει ακόμη και υπό το μηδέν, με τον χειμώνα να έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για σήμερα, Τετάρτη 21/12 στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, με σταδιακή βελτίωση στα βόρεια.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά στα νότια τις πρώτες πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Στα βόρεια θα φτάσει τους 10 με 11 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 15 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss