Καιρός – Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Οι 13 περιοχές που θα «χτυπηθούν» τις επόμενες ώρες

Καιρός: Συνεχίζονται για ένα ακόμα 24ωρο τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα.

Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα η κακοκαιρία στη χώρα μας αφού τα καιρικά φαινόμενα θα παραμείνουν έντονα και σήμερα κύρια χαρακτηριστικά τους τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.
Την ίδια ώρα συναγερμό στην Πολιτική προστασία έχουν σημάνει οι τελευταίες προβλέψεις της ΕΜΥ για περαιτέρω κλιμάκωση της κακοκαιρίας.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr μίλησε για την πορεία του καιρού σήμερα, Πέμπτη 25 Αυγούστου ενώ παράλληλα έκανε λόγο για το πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα.
«Ο καιρός σήμερα στην Αττική θα είναι άστατος, τα φαινόμενα θα γίνουν ακόμα πιο έντονα από σήμερα το μεσημέρι προς απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στους 28 βαθμούς. Το βράδυ ο καιρός θα σημειώσει βελτίωση ενώ η κακοκαιρία θα επιστρέψει από το μεσημέρι προς απόγευμα της Παρασκευής», είπε αρχικά ο κ. Γιαννόπουλος.

«Θα είναι η πρώτη φορά έπειτα από 30 χρόνια που σημειώνεται ένα τέτοιο φαινόμενο, επί πέντε ημέρες να έχουμε συνεχόμενες καταιγίδες», πρόσθεσε δείχνοντας το πόσο μέγεθος της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα στη κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.
Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα έως τις προμεσημβρινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στα νησιά του βορείου Αιγαίου (κυρίως στη Λήμνο, στη Σαμοθράκη και τη Θάσο), στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας και στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης) και έως το βράδυ στις Σποράδες, στη Θεσσαλία (κυρίως στους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας), στην κεντρική και βόρεια Εύβοια και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στο νομό Φθιώτιδας).
Ωστόσο ο Αύγουστος θα κλείσει με καλοκαιρινό και ζεστό καιρό αφού όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: «Πολύ λιγότερες και πολύ σε τοπικό επίπεδο οι καταιγίδες το Σάββατο, και από την Κυριακή ξανά ελληνικό καλοκαίρι με άνοδο της θερμοκρασίας που θα διατηρηθεί για αρκετές ημέρες».
Οι περιοχές που μπαίνουν στο «κόκκινο»

Η Αττική επλήγη και την Τετάρτη από την κακοκαιρία με τον Διόνυσο να αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς υπήρξαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα με τους δρόμους να μετατρέπονται μέσα σε λίγη ώρα σε ορμητικούς χειμάρρους και αυτοκίνητα μαζί με τους οδηγούς να εγκλωβίζονται. Σημειώνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκε η συμβολή της Πυροσβεστικής.

Ενδεικτικές ήταν οι εικόνες και στη Λεωφόρο Αθηνών, όπου οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ η κυκλοφορία των οχ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss