Καιρός: Που θα φτάσει 25 βαθμούς η θερμοκρασία το Σάββατο 17/12

Καιρός: Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένουμε το Σάββατο 17/12, ενώ υπάρχει πιθανότητα βροχοπτώσεων στα δυτικά και βόρεια.
Τη νύχτα και νωρίς το πρωί περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο//meteo.gr, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που κατά τόπου και κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα παροδικών βροχών σε περιοχές της Δυτικής και της Βόρειας Ελλάδας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 20 βαθμούς, στην Ήπειρο από 8 έως 22, στη Θεσσαλία από 6 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 23-25, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 21 βαθμούς ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο και 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στα ηπειρωτικά.
Λίγες νεφώσεις αναμένονται στην Αττική, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21-22 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.
Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ανά περιφέρεια:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗΚαιρός: Αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη.Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚαιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες.Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚαιρός: Αραιές νεφώσεις. Το απόγευμα στη Θεσσαλία οι νεφώσεις θα πυκνώσουν.Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗΚαιρός: Αραιές νεφώσεις.Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στις Κυκλάδες έως 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη τοπικά έως 25 βαθμούς Κελσίου.ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚαιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 έως 5 και στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.ΕΥΒΟΙΑΚαιρός: Αραιές νεφώσεις.Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.ΑΤΤΙΚΗΚαιρός: Αραιές νεφώσεις.Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚαιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 18-12-2022Στα δυτικά μέχρι το μεσημέρι και στα κεντρικά και τα βόρεια από τις προμεσημβρινές ώρες αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά από το απόγευμα.Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά από τις απογευματινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς στα βόρεια και κατά 2 με 3 στα νότια. Θα φτ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss