Καιρός – Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Επικίνδυνη ημέρα η Παρασκευή – Προσοχή στους κεραυνούς

Καιρός: Για ισχυρές καταιγίδες που μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα κατά τόπους προειδοποιεί ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Έντονη κακοκαιρία αναμένεται τις επόμενες ώρες, ειδικότερα την Παρασκευή. Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο καιρός θα παραμείνει άστατος και τα έντονα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» Αττική και Θεσσαλονίκη.
Ο μετεωρολόγος του Open μέσω του προφίλ του στο Facebook προειδοποίησε πως η Παρασκευή θα είναι αρκετά επικίνδυνη ημέρα, καθώς οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν είναι ικανές να προκαλέσουν τοπικά προβλήματα, ενώ συνέστησε μεγάλη προσοχή και στους κεραυνούς.

Όσα έγραψε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης:
«ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙΡΙΚΑ ΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αν και ο άστατος καιρός θα επιμείνει και σήμερα το απόγευμα σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουμε στην αυριανή ημέρα όπου σε αρκετές περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σε τοπικό επίπεδο ακόμη και προβλήματα.

Πιο αναλυτικά,
Βαρομετρικό χαμηλό συνεχίζει να απασχολεί την Ιταλία και τα βόρεια Βαλκάνια το οποίο μετατοπιζόμενο πιο ανατολικά προκαλεί κατά περιόδους άστατο καιρό και στην περιοχή μας.
Όπως μπορούμε να δούμε και στον χάρτη των βροχοπτώσεων που καλύπτει τη Γηραιά Ήπειρο η εξέλιξη αυτή προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις αυτές περιοχές.
Από σήμερα το απόγευμα το αυτό σύστημα κακοκαιρίας θα προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στη χώρα μας αρχικά στη Μακεδονία, τη Χαλκιδική, τη βόρεια Θεσσαλία αλλά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, το χαλάζι και τους έντονους κεραυνούς.

Μέσα στη νύχτα αλλά και αύριο Παρασκευή τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν αρκετές περιοχές του Ιονίου πελάγους, του ηπειρωτικού κορμού αλλά και του δυτικού και βόρειου Αιγαίου.
Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη.
Στα σχόλια παρακάτω επισυνάπτεται χάρτης βροχής – καταιγίδας για την αυριανή ημέρα.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ!!!!».
Ολόκληρη η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss