Καιρός: Σαββατοκύριακο με συννεφιές και καύσωνα

Καιρός: Ο καιρός το Σαββατοκύριακο από την την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) – Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες

Με καιρό ιδανικό για εξορμήσεις μπαίνει ο Οκτώβριο καθώς το Σαββατοκύριακο οι καιρικές συνθήκες θα συνδυάζουν φθινόπωρο και καλοκαίρι καθώς η ΕΜΥ προβλέπει τόσο αίθριο καιρό όσο και βροχές και καταιγίδες ανά τόπους στην Ελλάδα.
Με καλό καιρό αλλά και αυξημένο τον υδράργυρο προβλέπεται να είναι το Σάββατο αφού η θερμοκρασία ενδεικτικά αναμένεται να σκαρφαλώσει μέχρι και στους 35 βαθμούς στην Κρήτη.

Αναλυτικότερα, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα στα βορειοδυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις.
Οι άνεμοι πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι πνέουν νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ και τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 17 και 30 βαθμούς κελσίου.
Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις νυχτερινές ώρες στη δυτική Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ, τη νύχτα στα δυτικά θα στραφ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss