Καιρός: Συνεχίζεται το τσουχτερό κρύο – Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Τετάρτη 21/12

Τσουχτερό θα είναι το κρύο και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τον υδράργυρο σε πολλές περιοχές, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα να πέφτει ακόμη και υπό το μηδέν, με τον χειμώνα να έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για σήμερα, Τετάρτη 21/12 στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, με σταδιακή βελτίωση στα βόρεια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά στα νότια τις πρώτες πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Στα βόρεια θα φτάσει τους 10 με 11 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 15 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Δείτε τον καιρό ανά περιφέρεια:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗΚαιρός: Γενικά αίριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά.Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.Θερμοκρασία: Από -02 (μείον) έως 11 βαθμούς Κελσίου.ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚαιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυθρίως στο Ιόνιο. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚαιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση.Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση.Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου.ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗΚαιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη.Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί στα δυτικά έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚαιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα νότια.Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 με σταδιακή εξασθένηση.Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.ΕΥΒΟΙΑΚαιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και σταδιακή βελτίωση.Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τις πρώτες πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.ΑΤΤΙΚΗΚαιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά.Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚαιρός: Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr για τον καιρό:

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 22/12/2022Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι έως 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στα βόρεια θα φθάσει τους 12 με 13 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 16 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss