Καιρός τώρα: «Μαύρισε» ο ουρανός στην Αττική – Προσοχή στις καταιγίδες

Κυκλώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας η κακοκαιρία – Ισχυρές καταιγίδες τα ξημερώματα σε Μακεδονία, Θεσσαλία – Στο «μάτι» του βαρομετρικού το πρωί η Στερεά και η Αττική. 

Με έναν συννεφιασμένο και «βαρύ» ουρανό ξύπνησαν σήμερα οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, με την κακοκαιρία για την οποία έχουν προειδοποιήσει εδώ και μέρες οι μετεωρολόγοι να έχει φτάσει και στην πρωτεύουσα.
Ήδη σε ορισμένες περιοχές έχει ξεκινήσει να βρέχει, αν και τα φαινόμενα είναι προς το παρόν πιο έντονα στην Στερεά Ελλάδα, με την πολύπαθη Εύβοια να δέχεται και πάλι υψηλά ποσοστά βροχής.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους βροχές αναμένεονται και στην Αθήνα τις επόμενες ώρες, με τα φαινόμενα ωστόσο να μην έχουν την ίδια ένταση με τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα.
Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάζει ο καιρός έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ):
Μέχρι και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Σήμερα Δευτέρα τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία τη βόρεια Εύβοια, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα. Τα φαινόμενα σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Ο καιρός σήμερα

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και μέχρι τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και πιθανόν την ανατολική Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 28 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός, μέσα από …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss