Κακοκαιρία: Επιμένουν και σήμερα τα έντονα φαινόμενα – Πότε θα επιστρέψει το καλοκαίρι

Καιρός – Όλες οι ειδήσεις: Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι την Τετάρτη 31 Αυγούστου, καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός και σήμερα Πέμπτη 25 Αυγούστου.
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚΦ):

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (Α.Α 18/2022) εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και σήμερα Παρασκευή 26-08-2022 για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.
Σύμφωνα όμως με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, έχει αναβαθμιστεί σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, λόγω των υψηλών ποσών βροχής και ραγδαιότητας των φαινομένων, για τις παρακάτω περιοχές:

Για τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (κυρίως τους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας), την κεντρική και βόρεια Εύβοια και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως το νομό Φθιώτιδας).

Ο καιρός σήμερα
Άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα έως και τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα πελάγη έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή 26 Αυγούστου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή 26 Αυγούστου
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗΚαιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι βροχοπτώσεις θα σταματήσουν το βράδυ.Άνεμοι: Τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι ασθενείς.Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚαιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο πρόσκ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss