Κακοκαιρία: Οι περιοχές που μπαίνουν στο «κόκκινο» – Πού αναμένονται καταιγίδες και χαλάζι

Καιρός – Όλες οι ειδήσεις: Σοβαρά προβλήματα εξακολουθεί να δημιουργεί το πέρασμα της κακοκαιρίας, σε πολλές περιοχές της χώρας  – Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός και σήμερα Πέμπτη 25 Αυγούστου.
Συνεχίστηκαν την Τετάρτη τα προβλήματα

Η Αττική επλήγη και την Τετάρτη από την κακοκαιρία με τον Διόνυσο να αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς υπήρξαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα με τους δρόμους να μετατρέπονται μέσα σε λίγη ώρα σε ορμητικούς χειμάρρους και αυτοκίνητα μαζί με τους οδηγούς να εγκλωβίζονται. Σημειώνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκε η συμβολή της Πυροσβεστικής.

Ενδεικτικές ήταν οι εικόνες και στη Λεωφόρο Αθηνών, όπου οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με μεγάλη δυσκολία.

Καταστροφικές είναι οι εικόνες που ήρθαν από την Άνδρο και συγκεκριμένα από το Γαύριο.

Στο νησί έπεσαν μεγάλες ποσότητες νερού τις προηγούμενες ώρες. Αποτέλεσμα ήταν λόγω των φερτών υλικών που βρέθηκαν στο οδόστρωμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Άνδρου-Γαβρίου.

Στην περιοχή των Καλυβίων προκλήθηκε έντονη χαλαζόπτωση με δυνατή βροχόπτωση, κεραυνούς και πτώσεις κλαδιών λόγω των δυνατών ανέμων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Δημήτρη Αναστασίου, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, οι ζημιές στις καλλιέργειες είναι εκτεταμένες. «Ότι παράγει ο κάμπος έχει υποστεί ζημιά. Πορτοκάλια, καλαμπόκια, ακτινίδια, τριφύλλι, σε όλα έχουμε ζημιές από την κακοκαιρία». Εκτιμητές του ΕΛΓΑ αναμένεται να καταγράψουν τις ζημιές στις πληγείσες καλλιέργειες.
Στην περιοχή Σκουτερά Αιτωλοακαρνανίας η σφοδρή χαλαζόπτωση προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα και καλλιέργειες. Προβλήματα εντοπίστηκαν και στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.
Στο στόχαστρο της κακοκαιρίας βρέθηκαν και οι Κυκλάδες, με το νησί της Σαντορίνης να εμφανίζει τα περισσότερα προβλήματα, καθώς σημειώνονται κατολισθήσεις στο λιμάνι και διακοπές ρεύματος.

Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στο νησί της Τήνου όπου τα σοκάκια του νησιού πλημμύρισαν από την σφοδρή καταιγίδα που χτύπησε.

Υδροστρόβιλος στη Μύκονο
Σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα και στο νησί της Μυκόνου, όπου σοκάκια έγιναν ποτάμια και οι καταστηματάρχες έτρεχαν να προλάβουν τα χειρότερα. Το φαινόμενο έγινε χειρότερο όταν εμφανίστηκε ένας μεγάλος υδροστρόβιλος στην περιοχή του Καλαφάτη.

Κοζάνη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Εορδαίας
Την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας, της ΠΕ Κοζάνης αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss