«Καλάθι νοικοκυριού»: Οι αστοχίες της πρεμιέρας και οι διορθώσεις

Δεν πρόλαβε να κλείσει μια εβδομάδα το «καλάθι του νοικοκυριού», και ήδη έρχονται διορθώσεις σε κάποιες αστοχίες που προέκυψαν –  Αλυσίδες σουπερμάρκετ ετοιμάζονται να μειώσουν τις τιμές σε συγκεκριμένα προϊόντα – 

Το «καλάθι του νοικοκυριού» έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη Τετάρτη και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με νέα Κοινή Υπουργική απόφαση που αναμένεται άμεσα επιχειρεί να διορθώσει διάφορες αστοχίες που προέκυψαν.
Μεταξύ των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί είναι η αδυναμία πολλών καταναλωτών να εντοπίσουν τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «καλάθι» κάθε αλυσίδας σούπερ μάρκετ λόγω του μεγέθους του σχετικού σήματος. Γι’ αυτό το λόγο η νέα απόφαση θα προβλέπει να είναι μεγαλύτερες και ευδιάκριτες οι ταμπέλες στα προϊόντα του καλαθιού και να διασφαλίζεται η επάρκεια των προσφερόμενων προϊόντων.

Παράλληλα παρατηρήθηκε να αδειάζουν τα ράφια με τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από την πλευρά των καταναλωτών και αντικαθίστανται με ομοειδή που όμως έχουν αυξημένη τιμή. Γι’ αυτό το λόγο στην ΚΥΑ θα ορίζεται όταν αδειάζει το ράφι από κάποιο προϊόν από το «καλάθι του νοικοκυριού τότε αυτό θα αντικαθίσταται αν όχι με το ίδιο, με ομοειδές που θα είναι φτηνότερο ή τουλάχιστον θα έχει την ίδια τιμή.
Εν τω μεταξύ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία θα πρέπει στην ειδική ιστοσελίδα e-katanalotis.gov.gr/householdBasket να αναρτηθούν οι νέοι κατάλογοι από τις 13 αλυσίδες σούπερ μάρκετ, θα υπάρχουν και οι τιμές της περασμένης εβδομάδας στο προϊόν.

Ο Απόστολος Ραυτόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, μίλησε στο Newsbomb.gr για τις διαπιστώσεις που έχει κάνει σχετικά την λειτουργία του «καλαθιού του νοικοκυριού».

«Βρισκόμαστε στην προτελευταία μέρα από την έναρξη του καλαθιού του νοικοκυριού. Οι διαπιστώσεις που έκανα μέχρι τώρα είναι ότι 4 σούπερ μάρκετ δεν έχουν 51 προϊόντα, αλλά λιγότερα. Για αυτές τις 4 αλυσίδες θα έπρεπε κάθε μέρα να τρέχει πρόστιμο 5.000 ευρώ, όπως προβλέπεται στην υπουργική απόφαση. Το ερώτημά μου είναι αν έχει επιβληθεί αυτό το πρόστιμο», είπε δυσαρεστημένος ο κος Ραυτόπουλος γι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss