Καλάθι του νοικοκυριού: Δείτε τις αναλυτικές λίστες των σούπερ μάρκετ

Στη διεύθυνση e-katanalotis.gov.gr/householdBasket είναι αναρτημένοι οι τιμοκατάλογοι για τα προϊόντα που συνθέτουν το «καλάθι του νοικοκυριού».

Πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού» ήταν η Τετάρτη (2/11) με τους καταναλωτές να εκδηλώνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η πλατφόρμα e-katanalotis.gov.gr/householdBasket στην οποία αναρτήθηκαν οι τιμοκατάλογοι για τα προϊόντα δεν άντεξε από το βάρος των επισκέψεων εμφανίζοντας νωρίς το πρωί της Τετάρτης προβλήματα.
Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχουν αναρτηθεί οι τιμοκατάλογοι από 13 αλυσίδες ενώ τα προϊόντα που συμμετέχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού» επισημαίνονται με σχετική σήμανση στο ράφι και τις διαφημιστικές προβολές των αλυσίδων.

Οι τιμές που ανακοινώθηκαν σήμερα ισχύουν για την επόμενη εβδομάδα καθώς η σύνθεση του καλαθιού θα αλλάζει κάθε Τετάρτη.
Τα «καλάθια» κάθε αλυσίδας βρίσκονται αναρτημένα και στις περισσότερες ηλεκτρονικές σελίδες των σούπερ μάρκετ.

Τα σούπερ μάρκετ κλήθηκαν να επιλέξουν τουλάχιστον ένα προϊόν σε κάθε κατηγορία το οποίο και καλούνται να διαθέτουν πλέον σε αντίστοιχη ή χαμηλότερη τιμή από εκείνη που το διέθεταν την 3η Οκτωβρίου, την ημέρα δηλαδή της συνάντησης των εκπροσώπων τους με την ηγεσία υπουργείου Ανάπτυξης, όταν και συμφωνήθηκε η δημιουργία του «καλαθιού».

Ανάμεσα σε όσα παρατηρήθηκαν στα πρώτα «καλάθια» των σούπερ μάρκετ, τα οποία θα ανανεώνονται κάθε εβδομάδα, είναι ότι πολλές αλυσίδες επέλεξαν να βάλουν αρκετά προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας έναντι των επώνυμων. Κάποιες επίσης επέλεξαν παραπάνω από 51 προϊόντα για να «γεμίσουν» το καλάθι.
Η ηγεσία του υπουργείου μαζί με ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ επισκέπτονται καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ που μετέχουν στην πρωτοβουλία, η οποία στόχο έχει, όπως επισημαίνουν τη συγκράτηση των ανατιμήσεων σε προϊόντα που είναι απαραίτητα για τη διαβίωση των ευάλωτων πολιτών.
Αναλυτικά τα «καλάθια»:
Το καλάθι του ΑΒ Βασιλόπουλος

Το καλάθι του Bazaar
Το καλάθι του Γαλαξίας
Το καλάθι του Efresh.gr
Το καλάθι του Discount Market
Το καλάθι του Κρητικός
Το καλάθι του Lidl
Το καλάθι του Μασούτης
Το καλάθι του Market In
Το καλάθι του My Market
Το καλάθι του Σκλαβενίτης
Το καλάθι του ΣΥΝΚΑ
Το καλάθι του Χαλκιαδάκης


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss