Καλάθι του νοικοκυριού – «Δεν ακολουθούμε τα τρικ της κυβέρνησης»

Με αφορμή την πρεμιέρα του «Καλαθιού του νοικοκυριού» ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών ανέφερε ότι «δεν ακολουθούμε τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης»

Για ένα μέτρο πουν δεν θα λειτουργήσει και που κινείται στην λάθος κατεύθυνση έκανε λόγο στο Newsbomb.gr, o πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), Γιώργος Λεχουρίτης.
«Δεν ακολουθούμε το επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης. Το μεγάλο λάθος είναι ότι οι έλεγχοι θα έπρεπε να ξεκινήσουν από την παραγωγή των προϊόντων και όχι στο ράφι. Είχαμε προβλέψει στο μέτρο θα ενταχθούν ως επί το πλείστον προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και λιγότερα επώνυμα και φαίνεται ότι επαληθευόμαστε. Επιπλέον έλεγαν ότι θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός της αγορά και θα πέσουν οι τιμές. Αυτό δεν φαίνεται επίσης να συμβαίνει», ανέφερε ο κ. Λεχουρίτης.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν όμως και άλλα προβλήματα. Για παράδειγμα ποιος ηλικιωμένος θα μπει στην πλατφόρμα για να τσεκάρει τα προϊόντα; Και ποιος νέος άνθρωπος που όλη μέρα δουλεύει θα κάνει το ίδιο για να πάει στο σούπερ μάρκετ το απόγευμα;».
Εν τω μεταξύ με την έναρξη εφαρμογής του μέτρου δεν έλειψαν τα τεχνικά προβλήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis δεδομένου του ενδιαφέροντος και της προσπάθειας πολλών να δουν τις τιμές στα 51+ προϊόντα.

Υπενθυμίζεται ότι στο «καλάθι του νοικοκυριού» εντάσσονται 51 κατηγορίες προϊόντων που είναι οι εξής:

1 Ρύζι
2 Ψωμί για τόστ
3 Ψωμί φραντζόλα (τυποποιημένο/συσκευασμένο)
4 Φρυγανιές

5 Μακαρόνια Νο 6
6 Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 Όσπρια (ένα τουλάχιστον είδος)
8 Γαλοπούλα ή/και πάριζα
9 Κατεψυγμένα ψάρια
10 Νωπό χοιρινό (συσκευασμένο ή μη)
11 Νωπό κοτόπουλο (συσκευασμένο ή μη)
12 Γάλα φρέσκο πλήρες
13 Γάλα φρέσκο χαμηλά λιπαρά
14 Γάλα εβαπορέ
15 Γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις
16 Γιαούρτι απ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss