Καλάθι του νοικοκυριού: Ποια προϊόντα επέλεξαν τα σούπερ μάρκετ

Στόχος του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι να διασφαλιστούν οι χαμηλές τιμές σε μια σειρά από προϊόντα – Τι επέλεξαν τα σούπερ μάρκετ

Από σήμερα Τετάρτη ξεκινά να εφαρμόζεται το «καλάθι του νοικοκυριού» σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης.
Στόχος του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι να διασφαλιστούν οι χαμηλές τιμές σε μια σειρά από προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, που καθορίστηκαν από το υπουργείο και κάθε επιχείρηση σούπερ μάρκετ έχει επιλέξει τους κωδικούς των προϊόντων που εντάσσονται στο καλάθι και τις τιμές τους.

Ο κ. Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο διοικητής της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) Χαράλαμπος Μελισσινός και ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ ήδη επισκέφθηκαν σούπερ μάρκετ, κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού», τονίζοντας ότι οι τιμές έχουν μειωθεί και 20 αλυσίδες σουπερμάρκετ συμμετέχουν στην πλατφόρμα e-καταναλωτής επιτρέποντας στον πολίτη να ψάξει με την κατηγορία του προϊόντος ή της μάρκας και να βρει τη φθηνότερη τιμή.

Αναλυτικά:

Ο καταναλωτής θα μπορεί να μπει στην εφαρμογή και να κάνει κλικ σε κάθε αλυσίδα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss