«Καλάθι του νοικοκυριού»: Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση

Με την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή αποφασίζονται ο καθορισμός των κατηγοριών προϊόντων που εντάσσονται στο «καλάθι του νοικοκυριού», η συχνότητα αποστολής του καταλόγου προϊόντων, η αρμόδια αρχή ελέγχου και η διαδικασία είσπραξης των προστίμων.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για το «καλάθι του νοικοκυριού» προς εφαρμογή της σχετικής τροπολογίας που ψηφίστηκε από τη Βουλή.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση στο «καλάθι του νοικοκυριού» εντάσσονται 50 προϊόντα τα οποία έχουν κριθεί απαραίτητα για αξιοπρεπή διαβίωση, ενώ ο κατάλογος θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποφασίζονται ο καθορισμός των κατηγοριών προϊόντων που εντάσσονται στο «καλάθι του νοικοκυριού», ο καθορισμός της συχνότητας αποστολής του καταλόγου προϊόντων από τους υπόχρεους, ο ορισμός της αρμόδιας αρχής ελέγχου, ο καθορισμός της διαδικασίας είσπραξης των προστίμων και τα ειδικότερα ζητήματα για την εφαρμογή του άρθρου ….. του ν. …../2022 (Α’ …..), ως εξής:
‘Αρθρο 1

Κατηγορίες προϊόντων που εντάσσονται στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Οι υπόχρεοι της παρ. 1 του άρθρου …. του ν. …../2022 αποστέλλουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατάλογο καταναλωτικών προϊόντων («καλάθι του νοικοκυριού») που είναι απαραίτητα για αξιοπρεπή διαβίωση και ειδικότερα ένα τουλάχιστον προϊόν από κάθε κατηγορία προϊόντων που εντάσσεται στο «καλάθι του νοικοκυριού». Οι κατηγορίες των προϊόντων που εντάσσονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» αναφέρονται στον ακόλουθο Πίνακα:
Α/Α Κατηγορία Προϊόντων
1 Ρύζι
2 Ψωμί για τόστ

3 Ψωμί φραντζόλα (τυποποιημένο/συσκευασμένο)
4 Φρυγανιές
5 Μακαρόνια Νο 6
6 Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 Όσπρια (ένα τουλάχιστον είδος)
8 Γαλοπούλα ή/και πάριζα
9 Κατεψυγμένα ψάρια
10 Νωπό χοιρινό (συσκευασμένο ή μη)
11 Νωπό κοτόπουλο (συσκευασμένο ή μη)
12 Γάλα φρέσκο πλήρες
13 Γάλα φρέσκο χαμηλά λιπαρά
14 Γάλα εβαπορέ
15 Γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις
16 Γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις με χαμηλά λιπαρά
17 Τυρί φέτα
18 Τυρί γκούντα
19 Τυρί με χαμηλά λιπαρά
20 Χυμός τομάτας διατηρημένος
21 Αυγά (κλωβοστ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss