«Καρφιά» Φερστάπεν για Χάμιλτον: ‘Και ο Αλόνσο με τα αυτοκίνητα άλλων θα κέρδιζε τα πρωταθλήματα’

Ο Μαξ Φερστάπεν είπε ότι ο Φερνάντο Αλόνσο υπήρξε άτυχος στις επιλογές των ομάδων με τις οποίες αγωνίστηκε στη Formula 1, υποστηρίζοντας ότι ο Ισπανός θα είχε πολλά περισσότερα από τα μόνο δύο πρωταθλήματά του “αν τον έβαζες σε αυτοκίνητα με τα οποία άλλοι κέρδιζαν πρωταθλήματα”.

Ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε στη Σιγκαπούρη μια τρομερή δήλωση για τον Μαξ Φερστάπεν – που ήταν στην ουσία μια δήλωση για τον εαυτό του: “Είναι πόσο; 24-25; Οπότε έχει πολλά ακόμα μπροστά του, αλλά του εύχομαι να έχει πιο πολλή τύχη από μένα, διότι κι εγώ ήμουν κάποτε 26 με αυτά τα στατιστικά, και τα στατιστικά αυτά είναι ίδια τώρα που είμαι 40”.

Ο Φερστάπεν βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του δεύτερου back-to-back τίτλου του, που μπορεί να τον πετύχει αυτό το τριήμερο στη Σουζούκα της Ιαπωνίας. Δύο σερί παγκόσμια πρωταθλήματα είχε κερδίσει και ο Αλόνσο με τη Renault την περίοδο 2005-’06. Επίσης, με την επόμενη νίκη του ο Μαξ θα ισοφαρίσει τις 32 συνολικά νίκες του Ισπανού.

Μετά την ολοκληρωτική κατάρρευση της συνεργασίας του με τη McLaren και τον Λιούις Χάμιλτον το 2007, ο Φερνάντο Αλόνσο δεν πήρε ποτέ την επόμενη δεκαετία το μονοθέσιο που του άξιζε: ούτε από τη Renault, ούτε από τη Ferrari, ούτε από τη McLaren ξανά. Και ούτε από την Alpine τα δύο τελευταία χρόνια, μετά την επιστροφή του στη Formula 1.

Σε όλα αυτά τα χρόνια έφτασε μια ανάσα από τα πρωταθλήματα του 2007, του 2010 και του ’12, τα οποία έχασε για 8 βαθμούς. Οκτώ βαθμούς συνολικά, για τις τρεις χρονιές. Οπότε, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πέντε πρωταθλήματα – ή περισσότερα αν είχε βρεθεί στη Mercedes αντί του Χάμιλτον.

Μάλιστα, ο Τότο Βολφ παλαιότερα είχε αποκαλύψει ότι ο Αλόνσο είχε προσφέρει, κάποτε, δωρεάν τις υπηρεσίες του στη Mercedes, αλλά είπε στη συνέχεια “ότι αυτός δεν είναι ένας σωστός τρόπος να γίνονται οι μπίζνες”. Κάτι ανάλογο είχε προσφέρει στο μακρινότερο παρελθόν και ο Άιρτον Σένα στον Σερ Φρανκ Ουίλιαμς.

Ο Αλόνσο δεν έχει κρύψει την εκτίμησή του για το ταλέντο του Φερστάπεν, και ο Ολλανδός -μιλώντας για τον Ισπανό- είπε: “Στη F1 χρειάζεσαι και λίγη τύχη, και πρέπει να έχεις την τύχη να κάνεις σωστές επιλογές για να έχεις ένα κυρίαρχο αυτοκίνητο για πολύ καιρό. Εννοώ ότι, προφανώς, αν είχες βάλει τον Φερνάντο στα αυτοκίνητα με τα οποία άλλοι κέρδισαν πρωταθλήματα, θα είχε κάνει το ίδιο.

»Αλλά δεν δουλεύει έτσι η F1. Στο τέλος της ημέρας, κέρδισε δύο πρωταθλήματα, οπότε πιστεύω ότι τα έχει καταφέρει πολύ καλά. Κι είναι επίσης ωραίος τύπος και σπουδαία προσωπικότητα για τη F1″, κατέληξε ο Φερστάπεν.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss