Καρσίγιακα – ΑΕΚ 91-88: Δεν είχε απάντηση στον ΜακΚόλουμ

Η ΑΕΚ των (πάρα) πολλών νέων προσώπων, πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά προδόθηκε από την περιφερειακή αστοχία και μοιραία ηττήθηκε (91-88) εκτός έδρας από την Καρσίγιακα στην πρεμιέρα της regular season στο Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ είχε καλές στιγμές σε άμυνα (λιγότερο) και επίθεση (περισσότερο), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να φύγει νικήτρια από την Σμύρνη. Η Καρσίγιακα κατάφερε να επιβληθεί (91-88) παρά το γεγονός πως έπαιξε δίχως τον κόσμο στο πλευρό της (σ.σ.: κουβαλάει τιμωρία δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών από πέρσι), με τον Έρικ ΜακΚόλουμ (29 πόντοι με 7/13 σουτ και 10/10 βολές) και τον Άνχελ Ντελγκάδο (17 πόντοι, 12 ριμπάουντ) να κάνουν τη διαφορά σε περιφέρεια και ρακέτα, αντίστοιχα.

Μόλις έξι παίκτες της Ένωσης (όλοι οι ξένοι) βρήκαν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, ολοκληρώνοντας -όλοι τους- το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτος και καλύτερος ο Ακίλ Μίτσελ (17 πόξντοι, 9 ριμπάουντ), την ώρα που ο Κάμερον ΜακΓκριφ έκλεισε το παιχνίδι με νταμπλ νταμπλ (11 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Την επόμενη βδομάδα, η ΑΕΚ έχει δεύτερο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι. Αυτή τη φορά με αντίπαλο τη Ρέτζο Εμίλια (12/10, 21:30).

Ο αγώνας

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με την Καρσίγιακα να έχει μικρό προβάδισμα, αλλά την ΑΕΚ να κυριαρχεί από το 6′ κι έπειτα. Ο Τιμ Φρέιζιερ πήρε… το όπλο του (είχε 3/3 τρίποντα σε ενάμιση λεπτό) και ηγήθηκε για το +6 (15-21) της ομάδας του Ηλία Καντζούρη στο τέλος της πρώτης περιόδου, στην οποία οι φιλοξενούμενοι είχαν 2/3 δίποντα και 5/12 τρίποντα.

Το προβάδισμα παρέμεινε σε ελληνικά χέρια μέχρι το 15′ της αναμέτρησης (27-30) πριν έρθει η σειρά της Καρσίγιακα να σκοράρει με συνέπεια από την περιφέρεια. Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και ο Έρικ ΜακΚόλουμ πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες και έδωσαν επιθετικό ρυθμό στην ομάδα του Ουφού Σαρίτσα, η οποία προηγήθηκε με +3 (35-32 στο 18′). Όχι όμως για πολύ, αφού το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο “Χ” (42-42), με την Καρσίγιακα να έχει 51.6% εντός παιδιάς και την ΑΕΚ να έχει 45.45% στα σουτ.

Η τρίτη περίοδος δεν εξελίχθηκε καλά για την ΑΕΚ μέχρι το 26′ αφού ο Έρικ ΜακΚόλουμ βρήκε επιθετικό ρυθμό κι έκανε μεγάλη ζημιά. Σε τέτοιο βαθμό που οι δικοί του πόντοι επέτρεψαν στην Καρσίγιακα να χτίσει το +10 (63-53 στο 26′) και να νιώσει πιο σίγουρη. Το καλό όμως για τον Ηλία Καντζούρη ήταν πως οι παίκτες του αντέδρασαν πολύ γρήγορα. Ο Κένι Γουίλιαμς έκανε ένα βήμα μπροστά και διαμόρφωσε το +1 (64-65 στο 28′) της Ένωσης, σε ένα παιχνίδι που συνέχιζε να έχει ξέφρενο ρυθμό και μεγάλες αυξομειώσεις στη διακύμανση.

Από εκεί και πέρα, ουδεμία εκ των δύο ομάδων έδειχνε ικανή να αποκτήσει προβάδισμα ασφαλείας. Ναι μεν η Καρσίγιακα ήταν, ως επί το πλείστον, μπροστά αλλά αυτό δεν την εξασφάλιζε στο ελάχιστο, με τον Τιμ Φρέιζιερ να δίνει τις λύσεις, όποτε υπήρχε… πρόβλημα. Η ΑΕΚ συνέχισε να μένει κοντά και να απειλεί (81-79 στο 37′ και 86-84 στο 39′), αλλά δεν βρήκε τα μεγάλα σουτ που έψαχνε.

Η αστοχία στην τελική προσπάθεια (ιδίως από τα 6μ75) στα τελευταία λεπτά αποδείχθηκε άλυτο πρόβλημα, με τον Έρικ ΜακΚόλουμ να δίνει τη χαριστική βολή στα 17.6” και να υποχρεώνει την ΑΕΚ σε ήττα στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κόντε – Καλατράβα – Κούκελτσικ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-21, 42-42, 69-65, 91-88.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss