Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Αγνώριστη στη Φόνισσα του Παπαδιαμάντη

Η εμβληματική Φόνισσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Το 2023 στους κινηματογράφους.

Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η «Φόνισσα», ένα από τα κορυφαία έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από την Tanweer Productions σε συμπαραγωγή της View Master Films και της COSMOTE TV.Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα, σε σκηνοθεσία Εύας Νάθενα και σενάριο της Κατερίνας Μπέη.Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ξεκινήσει και ήδη οι πρώτες φωτογραφίες μας δίνουν μια πρώτη γεύση από τη μεταμόρφωση της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη. Τα γυρίσματα αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Λακωνική Μάνη, Κρήτη και Σκιάθο, τόπο καταγωγής του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα.Το καστ της ταινίας συμπληρώνουν οι: Έλενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Χρήστος Στέργιογλου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δημήτρης Ήμελλος, Χριστίνα Μαξούρη, Όλγα Δαμάνη, Αγορίτσα Οικονόμου, Μιχάλης Οικονόμου, Βερόνικα Δαβάκη, Νίκη Παπανδρέου, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Τσορτέκης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίαςTanweer

Σύνοψη της ταινίας
Η πλοκή τοποθετείται σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900. Η Χαδούλα, χήρα- Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας.

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Ο Α. Παπαδιαμάντης δεν έγραψε για να αποδείξει κάτι, αλλά για να υπηρετήσει το κοινό ελληνικό αίσθημα, τον παράξενο τρόπο των Ελλήνων, αυτόν τον τρόπο που σήμερα πολεμάμε με όλες μας τις δυνάμεις, μπλεγμένοι στην άρνηση της ζωής και την αισθητικοποίηση του θανάτου. Ο άνθρωπος αυτός, δέχτηκε να σηκώσει ένα βάρος…». Χρήστος Βακαλόπουλος- Από το Χάος στο Χαρτί
Το παραπάνω απόσπασμα αποτυπώνει …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss