Καταδίωξη σκάφους για 2 τόνους κάνναβη στο Ιόνιο

Eκατόν είκοσι δύο δέματα φυτικής κάνναβης, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φθάνουν σε βάρος τους 2 τόνους, περισυνέλεξαν από τη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Οθωνών πληρώματα σκαφών της ελληνικής και της ιταλικής ακτοφυλακής.

Προηγήθηκε μεγάλη επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν και εναέρια μέσα της FRONTEX, για τον εντοπισμό ταχύπλοου σκάφους με τρεις επιβαίνοντες που μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών προς την Αλβανία.

Ειδικότερα, στις 5/2 ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος από τις ιταλικές Αρχές ότι αεροσκάφος FRONTEX, που εκτελούσε περιπολία ανοιχτά των ιταλικών ακτών, εντόπισε ταχύπλοο, έμφορτο με μεγάλη ποσότητα δεμάτων φυτικής κάνναβης που κατευθυνόταν προς τις αλβανικές ακτές, διερχόμενο από τη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Οθωνών.

Ακολούθησε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό του στην οποία συμμετείχαν πέντε περιπολικά σκάφη και ελικόπτερο του λιμενικού με ελεύθερους σκοπευτές της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, ενώ στην επιχείρηση συνέδραμαν και εναέρια μέσα FRONTEX.

Το ταχύπλοο εντοπίστηκε και ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία οι τρεις επιβαίνοντες άρχισαν να απορρίπτουν τα δέματα με τις ναρκωτικές ουσίες στη θάλασσα. Η καταδίωξη συνεχίστηκε και εντός αλβανικών χωρικών υδάτων, κατόπιν και σχετικής άδειας των αλβανικών Αρχών. Προς παροχή συνδρομής στην επιχείρηση κατέπλευσαν και σκάφη της ιταλικής Ακτοφυλακής, ενώ είχαν ήδη κινητοποιηθεί οι αλβανικές Αρχές.

Ως αποτέλεσμα της ευρείας καταδίωξης, το ύποπτο σκάφος προσάραξε με μεγάλη ταχύτητα σε βραχώδη ακτή της Αλβανίας, με συνέπεια να παρουσιάσει εισροή υδάτων, ενώ οι τρεις κατάφεραν να διαφύγουν. Το σκάφος ρυμουλκείται από περιπολικά σκάφη του Λιμενικού.

Τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής έχουν περισυνελέξει έως τώρα 110 δέματα με ναρκωτικές ουσίες και άλλα 12 δέματα τα σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και τυχόν υπόλοιπων ναρκωτικών ουσιών συνεχίζονται.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss