Κατασκήνωση: 6 λόγοι που το παιδί πρέπει να πάει

Η κατασκήνωση είναι μία από τις ωραιότερες αναμνήσεις για ένα παιδί και μάλιστα υπάρχουν και άλλοι έξι λόγοι που θα πρέπει να πάει.

1. Έρχεται σε επαφή με τη φύση

Θα μάθει να κοιμάται, να τρώει, να παίζει μέσα στην φύση και κατ’ επέκταση να λερώνεται και να μην το νοιάζει, και φυσικά θα έρθει κοντά με κάθε λογής ζουζούνι. Λατρεύω να βλέπω παιδιά με λερωμένες πατούσες και σημάδια στα γόνατά τους. Είναι δείγματα ότι περνάει καλά και πιστέψτε με, όταν ένα παιδί γυρίζει από την κατασκήνωση έχει πολλά σημάδια αλλά και πολλά λερωμένα ρούχα και παπούτσια.

2. Αποκτά νέους φίλους

Οι 10-15 μέρες που θα ζήσει ένα παιδί στην κατασκήνωση είναι υπεραρκετές για να δεθεί με άλλα παιδιά και να μοιραστεί συναισθήματα και εμπειρίες. Οι φιλίες που δημιουργούνται την περίοδο της κατασκήνωσης είναι τόσο δυνατές που σε ακολουθούν στην μετέπειτα ζωή σου. Είπαμε σου μιλάω εκ πείρας, αφού τους δικούς μου κολλητούς φίλους τους γνώρισα στην κατασκήνωση.

3. Μαθαίνει να πειθαρχεί και να συνεργάζεται

Μέσα στην καθημερινότητα της κατασκήνωσης υπάρχουν και κάποιες υποχρεώσεις που έχει το κάθε παιδί ξεχωριστά και που σαν μέλος μιας ομάδας θα πρέπει να είναι συνεπής προς αυτές. Επίσης μαθαίνει να συνεργάζεται με τα υπόλοιπα παιδιά και να λειτουργεί με ομαδικότητα.

4. Μαθαίνει να τρώει όλα τα φαγητά

Η κατασκήνωση έχει έναν μαγικό τρόπο να σε κάνει να τρως φαγητά τα οποία στο σπίτι σου δεν θα τα άγγιζες καν. Ακόμη και παιδιά που θεωρούνται δύσκολα στο φαγητό, στην κατασκήνωση μπαίνουν στον πειρασμό να δοκιμάσουν και τις περισσότερες φορές καταλήγουν να τρώνε ένα φαγητό που δεν ήταν το αγαπημένο τους.

5. Μαθαίνει να κάνει δουλειές

Στην κατασκήνωση δεν έχεις την μαμά να σου στρώσει το κρεβάτι, ούτε να σου μαζέψει τις κάλτσες και τα πεταμένα σου ρούχα. Απλές καθημερινές δουλειές που ένα παιδί αναγκάζεται να τις κάνει και που θα του γίνουν συνήθεια για την μετέπειτα ζωή του.

6. Μαθαίνει κανόνες και όρια

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης είναι εξαιρετικά καλά οργανωμένο, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στο σπίτι, που συχνά οι κανόνες δεν κρατάνε για πολύ και για πάντα.  Το παιδί μαθαίνει να υπακούει και να σέβεται αυτούς τους κανόνες για την καλή λειτουργία της ομάδας.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss