Κατερίνα Βρανά: «Οι Έλληνες φοβούνται να μιλήσουν για την αναπηρία»

Στον καναπέ της εκπομπήε «Στούντιο 4» κάθισε σήμερα η γνωστή stand up comedian Κατερίνα Βρανά. Η ίδια μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της.

Η Κατερίνα Βρανά μίλησε επίσης στον αέρα της ΕΡΤ και για την συζήτησή της με την Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία περνάει τον δικό της Γολγοθά μετά την επίθεση που δέχτηκε με το βιτριόλι, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που κινούνται με καροτσάκι.

«Είναι μεγάλο λάθος να μη λέμε τα πράγματα με το όνομά τους»

Αρχικά, η Κατερίνα Βρανά είπε: «Είναι μεγάλο λάθος να μη λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Είναι σημαντικό να κάνεις ένα βήμα πίσω και να αξιολογείς τα πράγματα. Όταν γίνεται κάτι καλό, προσπαθώ να το χαρώ. Όταν φοβάσαι πολύ, δεν ζεις. Φοβήθηκα μόνο μια στιγμή, όταν πήγα να τυφλωθώ».

«Στο νοσοκομείο δεν μπορούσα να φανταστώ πώς θα είναι η ζωή μου»

Η Κατερίνα Βρανά είπε στη συνέχεια: «Στο νοσοκομείο δεν μπορούσα να φανταστώ πώς θα είναι η ζωή μου. Η ζωή μου ήταν χαοτική πριν αρρωστήσω, είχε ξεκινήσει η διεθνής μου καριέρα. Είχα παραμελήσει τον εαυτό μου, είχα συμπτώματα επί ένα χρόνο. Έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ανάπηρων οδηγών στην Ευρώπη. Γελάω πολύ με τον εαυτό μου».

«Το χειρότερο που μπορεί να μου κάνει κάποιος είναι να με πει άνθρωπο με ειδικές ικανότητες»

Η stand up comedian Κατερίνα Βρανά πρόσθεσε επίσης: «Το άγχος μου είναι πως οι Έλληνες φοβούνται να μιλήσουν για την αναπηρία. Μου αρέσει πάντα να λέω σαχλαμάρες, δεν είχα πάντα την ατάκα. Όλη η οικογένειά μου αυτοσαρκάζεται, όπως εγώ. Το χειρότερο που μπορεί να μου κάνει κάποιος είναι να με πει άνθρωπο με ειδικές ικανότητες. Ούτε πετάω λέιζερ από τα μάτια μου, ούτε περπατάω στον τοίχο, αυτό είναι ειδική ικανότητα. Είμαστε άτομα με αναπηρία».

«Οι άνθρωποι με αναπηρία είναι τα καλύτερα παιδιά»

«Η οικογένειά μου με αντιμετωπίζει όπως και πριν. Η όρασή μου βελτιώνεται αργά και σταθερά. Δεν μπορώ να γράψω και να βαφτώ, μου λείπει να χορεύω. Ήταν τεράστια πρόκληση να δουλέψω στο θέατρο, νιώθω απόλυτα ασφαλής με τον Γιώργο Καπουτζίδη. Ο κόσμος έρχεται και μου μιλά χωρίς δισταγμό. Οι άνθρωποι με αναπηρία είναι τα καλύτερα παιδιά. Θεωρώ πως είναι σημαντικό να μιλάς με έναν επαγγελματία ψυχολόγο», εξήγησε η Κατερίνα Βρανά.

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss