Κατέρρευσε το Bitcoin, με την αξία του να διαμορφώνεται πλέον κοντά στα $21.000

Η αξία του Bitcoin έπεσε κατά 17%, και έφτασε να βρίσκεται κάτω από τα $23.000 το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με την αγορά των κρυπτονομισμάτων να καταγράφει απώλειες άνω των $200 δισεκατομμυρίων! 

Τη Δευτέρα, η αξία του Bitcoin έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να πωλούν τα κρυπτονομίσματα που έχουν στη κατοχή τους εν μέσω μίας ευρύτερης στρατηγικής ρευστοποίησης διάφορων περιουσιακών στοιχείων υψηλού κινδύνου.
Εν τω μεταξύ, μία Αμερικανοισραηλινή εταιρεία δανεισμού κρυπτονομισμάτων με την ονομασία Celsius Network, αποφάσισε να διακόψει προσωρινά τις αναλήψεις για τους πελάτες της (εξαιτίας των «ακραίων συνθηκών που επικρατούν αυτή την περίοδο στην αγορά»). Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε μεγάλη ανησυχία -και φόβους «μετάδοσης» στην ευρύτερη αγορά- καθώς η Celsius Network αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στον χώρο του δανεισμού σε κρυπτονομίσματα (η εταιρεία στην ουσία προσφέρει έντοκα προϊόντα σε πελάτες που καταθέτουν κρυπτονομίσματα ενώ δανείζει σε άλλους) και πέρυσι είχε λάβει χρηματοδότηση $750 εκατομμυρίων.
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει 1,7 εκατομμύρια πελάτες διαφημίζοντας ότι οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να λάβουν απόδοση 18%. Οι χρήστες καταθέτουν τα κρυπτονομίσματα που έχουν στην κατοχή τους στην Celsius. Αυτά τα κρυπτονομίσματα στη συνέχεια δανείζονται σε ιδρύματα και άλλους επενδυτές, με τους χρήστες να λαμβάνουν ποσοστά ως αποτέλεσμα των εσόδων που κερδίζει η εταιρεία. Τώρα όμως η …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss