Κατώτατος μισθός: Πόσο αυξάνεται μετά από 10 χρόνια – Ποιους αφορά

Την εκτίμηση ότι ο κατώτατος μισθός θα επιστρέψει σε επίπεδα προ δεκαετίας και θα κυμαίνεται στα 751 ευρώ από τον Ιανουάριο, εξέφρασε ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος

Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Με νέα ματιά», εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο κατώτατος μισθός θα επιστρέψει σε επίπεδα προ δεκαετίας και θα κυμαίνεται στα 751 ευρώ από τον Ιανουάριο.
Ο κ. Καρούζος επεσήμανε ότι όλα εξαρτώνται από τις συζητήσεις της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού αφορά 750.000 εργαζόμενους ενώ η κυβέρνηση φέρνει μπροστά και το θέμα των τριετιών, προσέθεσε.

Εκτιμήσεις ΟΟΣΑ

Ο ΟΟΣΑ στην έκθεση για τις προοπτικές της οικονομίας των μελών του, που δημοσίευσε τον Ιούνιο, παρουσιάζει την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην απώλεια πραγματικού εισοδήματος το 2022, λόγω της ανεξέλεγκτης ακρίβειας. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πολίτης εκτιμάται ότι το 2022 θα χάσει 6,9% του πραγματικού του εισοδήματος.
Το όφελος
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, δεδομένου ότι καταβάλλονται 14 μισθοί τον χρόνο, το ετήσιο όφελος για τους εργαζομένους από την αύξηση ισούται με έναν επιπλέον μισθό (50 ευρώ η μηνιαία αύξηση επί 14 μισθούς=700 ευρώ).
Οι μηνιαίες αποδοχές, αν συνυπολογιστεί η καταβολή 14 μισθών τον χρόνο, διαμορφώνονται σε 831,8 ευρώ από 773,5 ευρώ σήμερα. Οι σχεδόν 650.000 εργαζόμενοι που αμείβονται μ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss