Καύσιμα: Συνεχίζεται το ράλι των τιμών – Ιλιγγιώδεις αυξήσεις

Εκτός ελέγχου η ακρίβεια στα καύσιμα με τους καταναλωτές να αδυνατούν πλέον να καλύψουν το κόστος που αυξάνεται – Η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων και της Ενωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης Θέμης Κιουρτζής μίλησαν στο Newsbomb.gr για την κατάσταση που επικρατεί.

Οι τιμές στα καύσιμα συνεχίζουν να προκαλούν ίλιγγο στους καταναλωτές, όμως τα δεδομένα φαίνεται ότι αλλάζουν όσον αφορά στη βενζίνη. Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ και η τάση είναι ανοδική. Αντιθέτως, το πετρέλαιο κίνησης υποχωρεί μέρα με τη μέρα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η τιμή διυλιστηρίου διαμορφώνεται σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά της βενζίνης. Την αλλαγή αυτή θα τη διαπιστώσουν σύντομα οι οδηγοί στην αντλία.
Για την ενεργειακή κρίση που δεν λέει να τελειώσει με τις τιμές των καυσίμων να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο μίλησε η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα στο Newsbomb.gr.

«Οι τιμές των καυσίμων έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο και δεν ξέρουμε τι μας περιμένει. Οι σημερινές τιμές είναι με βάση τα τιμολόγια της προηγούμενης εβδομάδας. Έχουμε μια ανησυχία για τα καινούρια τιμολόγια που θα δουλέψουμε από αύριο», είπε η κυρία Ζάγκα σχετικά με τις ανατιμήσεις που περνούν από τα διυλιστήρια στις αντλίες των πρατηρίων.
«Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης, πήγε στα 100 δολάρια το βαρέλι. Είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα έχουμε άνοδο. Το πετρέλαιο κίνησης κυμαίνεται μεταξύ 2,05 – 2,08 ευρώ ενώ η αμόλυβδη ακολουθεί. Η αμόλυβδη αυτή τη στιγμή βρίσκεται πάνω από 2 ευρώ», ανέφερε η πρόεδρος των πρατηριούχων.

Εκτός ελέγχου η ακρίβεια στα καύσιμα.Intime News

Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης τόνισε: «Το πετρέλαιο θέρμανσης βρίσκεται χαμηλά γιατί επιδοτείται από το κράτος αλλά και από τα ελληνικά πετρέλαια. Έτσι ο κόσμος το επιλέγει αφού το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι στα ύψη. Είχαμε κάποιες παραγγελίες στην αρχή αλλά ήταν λίγες αφού ο καιρός στη χώρα μας ήταν καλός. Επίσης οι παραγγελίες που έκαναν οι καταναλωτές δεν ήταν πάνω από 500 λίτρα».
«Αν αρχίσει η άνοδος θα έχουμε παραγγελίες με …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss