Καυσόξυλα – πέλετ: Παρέμβαση στην τιμή ανήγγειλε ο Γεωργιάδης – Εξετάζεται πλαφόν

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει η τιμή του φυσικού αερίου.

Παρέμβαση στην τιμή των καυσόξυλων και πέλετ, η οποία έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, σχεδιάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ.
«’Οταν λέγαμε ότι το φυσικό αέριο ηταν φθηνότερο δεν είχαμε προβλέψει ότι ο Πούτιν θα κάνει πόλεμο και το πετρέλαιο θα εξελιχθεί φθηνότερο κατά έξι φορές. Για όσους έβγαλαν τον καυστήρα το κόστος είναι της τάξης των 400 το πολύ ευρώ δηλαδή για πολυκατοικία 12 διαμερισμάτων είναι 1.000 ευρώ. Μιλάμε για φέτος, εάν ο πόλεμος τελειώσει το φυσικό αέριο θα πέσει. Το φυσικό αέριο είναι πιο φιλικό για το περιβάλλον, το χρειαζόμαστε και θα ξανασυναντηθούμε», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει η τιμή του φυσικού αερίου το χειμώνα. «Δεν βγαίνουν τα νούμερα για να καλυφθεί η αύξηση, από 160, στα 400 το 2021 και φέτος στα 1600, αλλά τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αποκλιμάκωση με την πανευρωπαϊκή έκκληση για οικονομία».
Όσον αφορά τα καυσόξυλα και το πέλετ, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως ασχολείται ήδη η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και «συγκαλώ σύσκεψη για πλαφόν. Σίγουρα θα υπάρξει παρέμβαση στην αγορά, αλλά το πλαφόν στη λιανική τιμή πώλησης θέλω να είναι σε σημείο που να μην προκαλέσει μαύρη αγορά».


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss