Κέβιν Σπέισι: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση 18χρονου

Οριστικό τέλος μπαίνει στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης που φέρεται να έκανε σε νεαρό άνδρα ο Κέβιν Σπέισι. Η εισαγγελία απέσυρε οριστικά τις κατηγορίες σε βάρος του, καθώς το φερόμενο ως θύμα αρνήθηκε να καταθέσει επιπλέον στοιχεία που του ζητήθηκαν.

Οι εισαγγελείς είχαν ασκήσει δίωξη σε βάρος του Κέβιν Σπέισι τον Δεκέμβριο και τον περασμένο Ιανουάριο ξεκίνησε η δίκη.

Το φερόμενο θύμα από το Ναντάκετ είχε καταγγείλει πως τον Ιούλιο του 2016, όταν ήταν 18 ετών, είχε συναντήσει τον Κέβιν Σπέισι σε μπαρ και ο 59χρονος ηθοποιός τον είχε κεράσει αλκοόλ στο εστιατόριο “Club Car”. Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Σπέισι φέρεται πως έκανε άσεμνες χειρονομίες σε βάρος του νεαρού και συγκεκριμένα πως άπλωσε το χέρι του και έπιασε τα γεννητικά όργανα του 18χρονου.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο ενάγων αρνήθηκε να καταθέσει περαιτέρω στοιχεία (γραπτά μηνύματα σε κινητό τηλέφωνο) που σύμφωνα με την υπεράσπιση του ηθοποιού θα μπορούσαν να αποδείξουν την αθωότητα του Σπέισι. Ο νέος άνδρας ισχυρίστηκε πως έχασε το τηλέφωνο που είχε την βραδιά της συνάντησης με τον 59χρονο ηθοποιό. Οι δικηγόροι του Σπέισι, κατηγόρησαν τον αντίδικο πως διέγραψε σκόπιμα μία σειρά γραπτών μηνυμάτων που θα αποδείκνυαν την αθωότητα του πελάτη τους.

Ο 21χρονος σήμερα ενάγων επικαλέστηκε την πέμπτη τροποποίηση του αμερικανικού συντάγματος και τα δικαιώματά του που απορρέουν από το άρθρο περί μη αυτο-ενοχοποίησης, ώστε να μην καταθέσει για το ζήτημα στους δικαστές. Οι αρχές ξεκαθάρισαν πως αυτή του η απόφαση, τους οδήγησε στο κλείσιμο της υπόθεσης και την απόσυρση των κατηγοριών.

Η τελευταία εξέλιξη ακολουθεί την απόφαση του ίδιου ενάγοντα να αποσύρει και τη σχετική αγωγή εναντίον του Σπέισι, με τους δικηγόρους του νέου να σχολιάζουν ότι ο εντολέας τους επέδειξε «τεράστιο θάρρος κάτω από δύσκολες περιστάσεις».

Η συγκεκριμένη καταγγελία είχε πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης μετά και την κατάθεση μιας άλλης, δημόσιας καταγγελίας ενός ηθοποιού, που κατηγόρησε τον Σπέισι για σεξουαλική επίθεση όταν ο ίδιος ήταν μόλις 14 ετών. Σε βίντεο που είχε δημοσιεύσει αργότερα ο ηθοποιός, είχε ζητήσει συγγνώμη από τον συνάδελφό του, ισχυριζόμενος ωστόσο «δεν θυμόταν το περιστατικό».

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss