Κηδεία Ελισσάβετ: Στο πάνθεον της ιστορίας η Βασίλισσα – 4 δισ. τηλεθεατές παρακολούθησαν την τελετή

Στην ιστορία πέρασε η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας – Η βασίλισσα Ελισάβετ μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου της «μεγάλου ταξιδιού» που ξεκίνησε από το Κάστρο του Μπαλμόραλ στην Σκωτία και κατέληξε στο Κάστρο του Ουίνδσορ ενταφιάστηκε δίπλα στον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο – Την τελετή παρακολούθησαν 4 δισ. τηλεθεατές 

Ύστερα από μια πολύωρη τελετή, που ξεκίνησε από το Αββαείο του Ουέστμινστερ και ολοκληρώθηκε στο Κάστρο του Ουίνδσορ, το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ τοποθετήθηκε στη βασιλική κρύπτη, προκειμένου στη συνέχεια να ταφεί με παρόντα μόνο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Προτού εισέλθει στην κρύπτη και ανακρουστεί ο εθνικός ύμνος, αφαιρέθηκαν από το φέρετρο τα σύμβολα της εξουσίας – το στέμμα, η σφαίρα και το σκήπτρο – και τοποθετήθηκαν στον βωμό.

Το φέρετρο της Ελισάβετ και του συζύγου της, Φιλίππου, ο οποίος απεβίωσε πέρυσι σε ηλικία 99 ετών, θα ενταφιαστεί στο ίδιο παρεκκλήσι όπου αναπαύονται οι γονείς και η αδερφής της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς των βρετανικών ΜΜΕ την κηδεία της Βασίλισσας παρακολούθησαν περίπου 4 δισ. τηλεθεατές.
Η τελετή στο Ουίνδσορ
Η υποδοχή της βασίλισσας Ελισάβετ στο κάστρο έγινε νωρίτερα με καμπάνες και κανονιοβολισμούς. Η άφιξη της πένθιμης πομπής στο Ουίνδσορ σηματοδότησε την τελική φάση της κηδείας της μακροβιότερης μονάρχη της Μεγάλης Βρετανίας.
Στρατιωτικοί έβγαλαν το φέρετρο της βασίλισσας από τη νεκροφόρα και τη μετέφεραν στο παρεκκλήσι. Θέση πίσω τους πήραν ο βασιλιάς Κάρολος και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Λίγο αργότερα, το φέρετρο τοποθετήθηκε στον βωμό και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας κάθισαν στις προκαθορισμένες θέσεις τους.

Από την ώρα που η νεκροφόρα έφτασε στο Ουίνδσορ, ο κόσμος χειροκροτούσε κατά μήκος της διαδρομής, για να αποχαιρετήσουν την επί επτά δεκαετίες βασίλισσά τους.Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας την συνόδεψαν στην εκκλησία. Ανάμεσά τους βρέθηκαν και οι πρίγκιπες Τζορτζ και Σάρλοτ.
Η πομπή στη συνέχεια οδηγήθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, με 800 καλεσμένους παρόντες. Ο αριθμός ήταν σαφώς μικρότερος των 2.000 που παρακολούθησαν τη νεκρώσιμη ακολουθία στο Λονδίνο.

Να σημειωθεί ότι μετά το Λονδίνο η αυτοκινητοπομπή σταμάτησε στο Shaw Farm Gate στην Albert Road του Ουίνδσορ. Μέλη των ενόπλων δυνάμεων ενώθηκαν με την αστυνομία, φρουρώντας κατά μήκος της διαδρομής.Χιλιάδες άτομα παρατάχθηκαν για να δουν την πομπή.
Τι συνέβη από την ημέρα του θανάτου της
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, η Βασίλισσα Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών, στο κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία. Για περισσότερο από μια εβδομάδα το Ηνωμένο Βασίλειο και οι χώρες της Κοινοπολιτείας θρήνησαν τη μα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss