Κηδεία Ελισσάβετ: To τελευταίο «αντίο» στη βασίλισσα της Βρετανίας – Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες

Στην ιστορία πέρασε η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, με τον πλανήτη να παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε στο πάνθεον της ιστορίας με την νεκρώσιμη ακολουθία να ξεκινά από το Κάστρο του Μπαλμόραλ στην Σκωτία και να καταλήγει στο Κάστρο του Ουίνδσορ με τον μισό πλανήτη να παρακολουθεί το ύστατο «αντίο».
Ύστερα από μια πολύωρη τελετή, που ξεκίνησε από το Αββαείο του Ουέστμινστερ και ολοκληρώθηκε στο Κάστρο του Ουίνδσορ, το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ τοποθετήθηκε στη βασιλική κρύπτη, προκειμένου στη συνέχεια να ταφεί με παρόντα μόνο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Προτού εισέλθει στην κρύπτη και ανακρουστεί ο εθνικός ύμνος, αφαιρέθηκαν από το φέρετρο τα σύμβολα της εξουσίας – το στέμμα, η σφαίρα και το σκήπτρο – και τοποθετήθηκαν στον βωμό.

Το φέρετρο της Ελισάβετ και του συζύγου της, Φιλίππου, ο οποίος απεβίωσε πέρυσι σε ηλικία 99 ετών, θα ενταφιαστεί στο ίδιο παρεκκλήσι όπου αναπαύονται οι γονείς και η αδερφής της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς των βρετανικών ΜΜΕ την κηδεία της Βασίλισσας παρακολούθησαν περίπου 4 δισ. τηλεθεατές.
Η τελετή στο Ουίνδσορ
Η υποδοχή της βασίλισσας Ελισάβετ στο κάστρο έγινε νωρίτερα με καμπάνες και κανονιοβολισμούς. Η άφιξη της πένθιμης πομπής στο Ουίνδσορ σηματοδότησε την τελική φάση της κηδείας της μακροβιότερης μονάρχη της Μεγάλης Βρετανίας.

Στρατιωτικοί έβγαλαν το φέρετρο της βασίλισσας από τη νεκροφόρα και τ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss