Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση «ατσάλινο δαχτυλίδι» – Φρούριο το Λονδίνο

Η «μεγαλύτερη επιχείρηση ασφαλείας στη βρετανική ιστορία» βρίσκεται σε εξέλιξη για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Η «μεγαλύτερη επιχείρηση ασφαλείας στη βρετανική ιστορία» βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα, με τουλάχιστον 10.000 αστυνομικούς και 1.500 στρατιώτες να σχηματίζουν έναν «ατσάλινο δακτύλιο» πλάτους έξι χιλιομέτρων γύρω από το κεντρικό Λονδίνο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.
Δρόμοι και γέφυρες έχουν κλείσει και έχουν τοποθετηθεί φράγματα μήκους 37 χιλιομέτρων για να ελέγξουν τα πλήθη και να διατηρήσουν ασφαλείς βασικές περιοχές, με την αστυνομία με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων να ελέγχει τους περαστικούς.

Γύρω από το Αβαείο του Γουέστμινστερ, ειδικοί αξιωματικοί πυροβόλων όπλων έχουν επιστρατευθεί ενώ παρατηρητές με κιάλια πήραν θέσεις στις στέγες κυβερνητικών κτηρίων. Ιδιαίτερα ενισχυμένη ασφάλεια υπάρχει γύρω από το Βασιλικό Νοσοκομείο Τσέλσι, με έναν εξωτερικό κλοιό από τσιμεντόλιθους που έχει στήσει η αστυνομία στις 6 το πρωί, αποκλείοντας όλους τους γύρω δρόμους.
Δύο σειρές από κολώνες υψώθηκαν κατά μήκος του δρόμου, μαζί με μια σειρά από φορητά αντιτρομοκρατικά οδοφράγματα σχεδιασμένα να μπορούν να σταματήσουν φορτηγά με βόμβες και επιθέσεις αυτοκτονίας.

Ο επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την επιχείρηση στην πρωτεύουσα, είπε ότι η δύναμη θα χρησιμοποιήσει «όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και τακτικές» για να προστατεύσει το φέρετρο της βασίλισσας, τη βασιλική οικογένεια, εκατοντάδες VIP και παγκόσμιους ηγέτες και το 1 εκατομμύριο ανθρώπους που αναμένονται. να κατευθυνθεί στην πρωτεύουσα για να θρηνήσει.

Ο ανώτερος αξιωματικός είπε στους δημοσιογράφους ότι η «τεράστια πολύπλοκη» αστυνομική επιχείρηση είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της δύναμης, ξεπερνώντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, όπου είχαν αναπτυχθεί έως και 10.000 αστυνομικοί για τη διοργάνωση.
Οι αστυνομικοί έχουν παραταχθεί στους δρόμους υποστηριζόμενοι από ένοπλους αξιωματικούς στο έδαφος και ελεύθερους σκοπευτές στις στέγες. Τα ελικόπτερα και οι κάμερες κλειστού κυκλώματος (CCTV) θα βοηθήσουν τους διοικητές να παρακολουθούν πλήθη από τον ουρανό.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 34 άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης ενόψει της κηδείας της βασίλισσας. Τα drones είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούνται σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ το λογισμικό αναγνώρι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss