Κίνα: Οι αρχές ανακοίνωσαν ρεκόρ εξαμήνουν νέων μολύνσεων κορονοϊού

Κίνα: Οι αρχές ανακοίνωσαν το μεγαλύτερο αριθμό νέων μολύνσεων με Covid-19 των τελευταίων 6 μηνών, ενώ συνεχίζουν την πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στην πανδημία

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα το μεγαλύτερο αριθμό νέων μολύνσεων με Covid-19 των τελευταίων 6 μηνών, μία ημέρα αφού υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως επιμένουν στους αυστηρούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του κορονοϊού, απογοητεύοντας πιθανόν τις ελπίδες των επενδυτών για μια χαλάρωση.
Η Κίνα κατέγραψε χθες, Σάββατο, 4.420 νέα κρούσματα της Covid-19 που οφείλονται σε τοπική μετάδοση, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, περισσότερα σε σύγκριση με τα 3.659 νέα τοπικά κρούσματα που είχαν ανακοινωθεί μία ημέρα νωρίτερα και τα περισσότερα από τις 6 Μαΐου.

Ενώ οι αριθμοί των κρουσμάτων είναι εξαιρετικά χαμηλοί με βάση τα παγκόσμια κριτήρια, η Κίνα επιμένει στην προσέγγιση της μηδενικής Covid σχεδόν τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας – μια προσέγγιση που περιλαμβάνει λοκντάουν, καραντίνες, συχνά τεστ και δραστική μείωση των ταξιδιών προς την Κίνα.
Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, υγειονομικοί αξιωματούχοι επανέλαβαν τη δέσμευσή τους στην προσέγγιση της «δυναμικής εκκαθάρισης» των κρουσμάτων της Covid μόλις αυτά εμφανίζονται.

Οι τιμές των κινεζικών μετοχών σημείωσαν αύξηση την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας φημών για ενδεχόμενη χαλάρωση των περιορισμών, που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της Covid, καθώς και εξαιτίας αναφορών των μέσων ενημέρωσης ότι μπορεί σύντομα να γίνουν κάποιες αλλαγές στην πολιτική.

Εντούτοις πολλοί αναλυτές έχουν δηλώσει πως δεν αναμένουν να αρχίσει σημαντική χαλάρωση των μέτρων μέχρι την ετήσια σύνοδο του κινεζικού κοινοβουλίου το Μάρτιο.
Αναλυτές της Goldman Sachs είπαν πως η χθεσινή ανακοίνωση έδειξε πως «η κυβέρνηση εξακολουθεί να χρειάζεται να διατηρήσει την πολιτική της μηδενικής Covid μέχρι να γίνουν όλες οι προετοιμασίες. Αυτό μπορεί να απαιτήσει λίγους μήνες, κατά την άποψή μας», έγραψαν, λέγοντας πως η «βασική» προσδοκία τους είναι να υπάρξει άνοιγμα στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.
Η νότια πόλη Γκουαντζού συνέχισε να αναφέρει αύξηση των μολύνσεων, με 66 νέα συμπτωματικά κρούσματα που οφείλονται σε τοπική μετάδοση και 1.259 ασυμπτωματικά, σε σύγκριση με 111 συμπτωματικά και 635 ασυμπτ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss