Kίνα: Ξεχειλίζει η οργή των πολιτών για τα lockown -Σπάνια διαδήλωση στην πόλη Σεντζέν

Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε συνοικία της πόλης Σεντζέν στην Κίνα κατά του νέου lockdown, την ώρα που η Κίνα συνεχίζει την πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στον κορονοϊό

Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε συνοικία της Σεντζέν στην Κίνα κατά νέου lockdown που ανακοινώθηκε μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες επαληθεύτηκαν από το AFP.
Η μεγαλούπολη αυτή των άνω των 18 εκατομμυρίων κατοίκων που βρίσκεται στη νότια Κίνα ανακοίνωσε σήμερα 10 νέα κρούσματα, κάτι το οποίο ώθησε τις αρχές, που βρίσκονται υπό πίεση μερικές μόνον εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή του σημαντικού Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο, να αντιδράσουν για να αποφευχθεί έξαρση των κρουσμάτων.

Βίντεο που κυκλοφορούν στους κινεζικούς ιστοτόπους Weibo και Instagram και επαληθεύτηκαν από το AFP δείχνουν δεκάδες ανθρώπους να φωνάζουν «Άρατε την καραντίνα», υπό το βλέμμα σειρών αστυνομικών με μπλε ιατρικές στολές στην συνοικία Σαουέι, που βρίσκεται κοντά στην έδρα της τοπικής κυβέρνησης.

Residents of Shawei Village in Shenzhen protest against the siege and explosion of police-civilian clashes (with video) – Hong Kong Economic Times – China Channel – Social Hotspots https://t.co/id987pX5BA
— hoshyarpakistan (@hoshyarpakistan) September 27, 2022

Ο σταθμός του μετρό της Σαουέι έχει κλείσει μέχρι νεωτέρας από τις 22:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδος) χθες «στο πλαίσιο της πρόληψης και του ελέγχου της πανδημίας», ανακοίνωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό της πόλης.

Οι κάτοικοι 14 «ζωνών υψηλού κινδύνου» που είναι μοιρασμένες σε τρεις περιοχές υποχρεώθηκαν να μπουν σε καραντίνα στα σπίτια τους από σήμερα, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές, χωρίς να διευκρινίσουν τον αριθμό των ανθρώπων που αφορά το μέτρο αυτό. Σε άλλες 15 συνοικίες που θεωρείται ότι διατρέχουν μέτριο κίνδυνο, οι κάτοικοι επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνον μέσα στα κτίρια όπου βρίσκονται οι κατοικίες τους.
Στην Σεντζέν, νευραλγικό τεχνολογικό κέντρο που γειτονεύει με το Χονγκ Κονγκ, είχαν μόλις ελαφρυνθεί οι υγειονομικοί περιορισμοί που είχαν επιβληθεί για αρκετές εβδομάδες με το κλείσιμο σχολείων και τόπων ψυχαγωγίας από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι κάτοικοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δημόσια μέσα μεταφοράς, να μπουν σε εστιατόρια ή να έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων, παρά …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss