Κοινωνικό μέρισμα: Ιστορίες καθημερινής τρέλας

Οι ιστορίες που ακολουθούν είναι πέρα για πέρα αληθινές (και γιατί να πιστέψουμε το αντίθετο …στήν Ελλάδα ζούμε) και θα μπορούσαν να πάρουν άνετα Όσκαρ ατυχίας.

Ενας πολίτης ήρθε στο γραφείο να δει αν μπορεί να πάρει το κοινωνικό μέρισμα. Είχε ως ετήσια έσοδα 9.002,37 ευρώ και το σύστημα τον πέταξε έξω,μ εξαιτίας των 2,37 ευρώ που είχε παραπάνω… αφηγείται φοροτεχνικός από την Κρήτη για πελάτη του!

Το κοινωνικό μέρισμα έχει φέρει στην επιφάνεια, απίστευτες ιστορίες που βγαίνουν με αφορμή την προσπάθεια πολιτών να το αποκτήσουν. Μια άλλη άτυχη στιγμνή πέραν των 2,37 ευρώ στην Κρήτη, είχε να κάνει με συνταξιούχο των 600 ευρώ, που θα είχε τις προϋποθέσεις να το πάρει, αν δεν είχε την “ατυχία” να πάρει το εφάπαξ του πρόσφατα και να το καταθέσει την τράπεζα. Ετσι θεωρήθηκε από το σύστημα εύπορος με καταθέσεις και εκ των πραγμάτων κόπηκε, αφού είναι κριτήριο οι καταθέσεις στην τράπεζα.

Ενα άλλο ζήτημα που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στο να πάρει κανείς το μέρισμα, είναι οι “φιλοξενούμενοι”. Πολλοί είχαν δικό τους σπίτι, αλλά λόγω της κρίσης επέστρεψαν στα πατρικά και είναι φιλοξενούμενοι των γονέων τους, οπότε πλέον δεν μπορούν να το εισπράξουν.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss