Κλάπι Ιωάννα

0
25

Η Ιωάννα Κλάπι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος του τμήματος Επιστήμης  Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα κλινικής διατροφής. Έχει πραγματοποιήσει τρίμηνη πρακτική άσκηση στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, κατά την διάρκεια της οποίας ήρθε αντιμέτωπη με πλήθος κλινικών περιστατικών. Επιπλέον, στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης είχε απασχοληθεί για έναν μήνα στο διαιτολογικό γραφείο LG Nutrition Center by Loukia Gerakiti στο Μαρκόπουλο, εστιάζοντας στην διαχείριση περιστατικών παχυσαρκίας. Ολοκληρώνοντας την πρακτική της ασχολήθηκε, επίσης, με τον κλάδο της μοριακής και μικροβιολογικής ανάλυσης τροφίμων στην εταιρεία Veltia Labs for Life στο Μαρκόπουλο, για χρονικό διάστημα ενός μήνα. Παρακινούμενη από το έντονο ενδιαφέρον της γύρω από θέματα που σχετίζονται με τα οφέλη της πρόσληψης διαιτητικών ινών, πραγματοποίησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα: Επίδραση της κατανάλωσης άρτου σίτου εμπλουτισμένου με διαλυτές διαιτητικές ίνες στο λιπιδαιμικό προφίλ υπέρβαρων ατόμων με ήπια υπερχοληστερολαιμία. Ενημερώνεται συνεχώς για τα νέα επιστημονικά δεδομένα διαβάζοντας άρθρα από την τρέχουσα επιστημονική βιβλιογραφία, ενώ ταυτόχρονα   παρακολουθεί πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων, εστιασμένων σε θέματα κλινικής διατροφής και μεταβολισμού. Τέλος είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταβολισμού, Διατροφής και Ευζωίας.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή