Κόκκινα δάνεια: Τι πρέπει να κάνει ο δανειολήπτης όταν λάβει πρόγραμμα πλειστηριασμού

Τα funds δεν απαντούν στα αιτήματα των δανειοληπτών των οποίων οι πρώτες κατοικίες βγαίνουν σε πλειστηριασμό

Ανησυχίες για νέα γενιά «κόκκινων δανείων», εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, εκφράζει η Τράπεζα της Ελλάδας, την ίδια ώρα που οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται λόγω της αδυναμίας των πολιτών να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.
Καθώς πλέον, δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, πολίτες ζητούν μία στοιχειώδη συνομιλία με τα funds, και έπειτα ψάχνουν τον φάκελό τους για να διαχειριστούν τα δάνειά τους.

Η κ. Σοφία Παπαδάκη, κατήγγειλε στο MEGA πως το σπίτι της βγήκε σε πλειστηριασμό, ενώ δεν υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία με τα funds.
Τα funds δεν απαντούν στα αιτήματα των δανειοληπτών

Τι συμβαίνει με την επικοινωνία των funds; Γιατί δεν απαντούν στους δανειολήπτες;

Τα funds δεν απαντούν στα αιτήματα των δανειοληπτών, πολλές φορές δεν μπορούν να εντοπίσουν τον φάκελο του οφειλέτη, το δάνειο διογκώνεται και κοινοποιείται αιφνιδιαστικά πρόγραμμα πλειστηριασμού.
Τι κάνει ο δανειολήπτης όταν λάβει πρόγραμμα πλειστηριασμού;
α. Να υποβάλει αίτημα στο fund προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πώς μπορεί να εξοφλήσει το δάνειο του.
β. Να βγάλει από την ιστοσελίδα της ΕΓΔΙΧ τη βεβαίωση του ευάλωτου οφειλέτη.

Eπαναπώληση από τα funds στις τράπεζες κόκκινων δανείων που «πρασίνισαν», τι σημαίνει αυτό για τους δανειολήπτες;
Πρόκειται για κόκκινα δάνεια που είναι πλέον ενήμερα και τα οποία θα επαναπωληθούν σε τράπεζες ως πράσινα, ώστε οι οφειλέτες να ενταχθούν εκ νέου στο τραπεζικό σύστημα και εκ νέου να χρηματοδοτηθούν, εφόσον φυσικά παραμείνουν συνεπείς.
«Έχω ένα σπίτι στις Κυκλάδες που το πήρα το 2008 με στεγαστικό δάνειο, τότε 200.000 ευρώ. Μέχρι το 2015 πληρώναμε φυσιολογικά, μετά προέκυψαν δυσκολίες με την δουλειά μας, και δεν μπορέσαμε να ανταπ0κριθούμε. Όσο ήταν στα χέρια της τράπεζας, έκαναν κάποια υπομονή, πέρασαν στα funds και ξαφνικά πέρασε το σπίτι μας στον πλειστηριασμό», ανέφερε αρχικά.
«Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με τα funds, δεν μιλάς ποτέ με τον ίδιο άνθρωπο, δεν ξέρουν πού να απευθυνθείς. Έχει μείνει 60.000 υπόλοιπο από το δάνειο. Μπόρεσα και έμαθα από τρίτους για την βεβαίωση ευάλωτου δανειολήπτη, ωστόσο ο π …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss