Κόκκινο ή λευκό κρασί

Το κρασί ειναι ο ζυμωμένος χυμός σταφυλιού. Τα σταφύλια μαζεύονται, θρυμματίζονται και τοποθετούνται σε κουβάδες ή κάδους για να ζυμωθούν. Η διαδικασία της ζύμωσης μετατρέπει τα φυσικά σάκχαρα του χυμού σταφυλιού σε αλκοόλ.
Η ζύμωση μπορεί να συμβεί φυσικά, αλλά μερικές φορές οι οινοπαραγωγοί προσθέτουν μαγιά για να βοηθήσουν στον έλεγχο της διαδικασίας. Τα θρυμματισμένα σταφύλια περνούν από μια πρέσα, η οποία αφαιρεί τις φλούδες και άλλα ιζήματα. Το αν αυτό το βήμα γίνεται πριν ή μετά τη ζύμωση, μαζί με το χρώμα του σταφυλιού, καθορίζει αν το κρασί θα γίνει κόκκινο ή λευκό. Για την παρασκευή λευκού κρασιού, τα σταφύλια συμπιέζονται πριν από τη ζύμωση, ενώ στο κόκκινο μετά τη ζύμωση. Μετά από αυτό το βήμα, το κρασί παλαιώνεται σε ανοξείδωτα ή δρύινα βαρέλια μέχρι να είναι έτοιμο για εμφιάλωση.
Ποια η διαφορά μεταξύ κόκκινου και λευκού κρασιού
Η κύρια διαφορά μεταξύ λευκού και κόκκινου κρασιού έχει να κάνει με το χρώμα των σταφυλιών που χρησιμοποιούνται. Έχει επίσης να κάνει με το αν ο χυμός του σταφυλιού ζυμώνεται με ή χωρίς τη φλούδα του σταφυλιού.
Για την παρασκευή λευκού κρασιού, τα σταφύλια συμπιέζονται και αφαιρούνται οι φλούδες, οι σπόροι και οι μίσχοι πριν από τη ζύμωση. Ωστόσο, για να γίνει κόκκινο κρασί, τα θρυμματισμένα κόκκινα σταφύλια μεταφέρονται απευθείας σε δεξαμενές και ζυμώνονται με τη φλούδα, τους σπόρους και τους μίσχους. Οι φλούδες των σταφυλιών δίνουν στο κρασί τη χρωστική του …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss