Κόρα Καρβούνη για #metoo: Προτίμησα να σιωπήσω

Η Κόρα Καρβούνη μίλησε στο «ΟΚ!» και τον Γιώργο Πράσινο για όσα είδα το φως της δημοσιότητας στον καλλιτεχνικό χώρο με το #metoo, κι αν επικοινώνησε με κάποιο από τα θύματα.

  • Πριν από ενάμιση χρόνο ξεκίνησε από τον χώρο του αθλητισμού και του θεάτρου το ελληνικό #metoo. Έχεις συνεργαστεί με κάποια από τα θύματα, αλλά και τον Δημήτρη Λιγνάδη. Αποκόμισε κάτι καλό η ελληνική κοινωνία;

Ότι πια τα θύματα δεν φοβούνται να μιλήσουν. Προβλέπω πως η βία δεν θα σταματήσει, αλλά τώρα όποιος του ασκείται βία ή παρενόχληση δεν φοβάται να μιλήσει γιατί έχει υποστήριξη. Κάποια από τα θύματα τα έλεγαν χρόνια και δεν είχαν εισακουστεί.

Όμως η κοινωνία και η Δικαιοσύνη πλέον ακούν. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν μπορεί να εκλείψει η βία αν ο άνθρωπος που έχει την εξουσία δεν γνωρίζει πώς να την ασκήσει και τη χρησιμοποιεί διαπράττοντας βία. Οπότε, χρειαζόμαστε σωστούς ηγέτες, καλούς προϊσταμένους. Και αυτό ισχύει για όλη την κοινωνία, όχι μόνο για το θέατρο.

  • Όταν ξέσπασε όλο αυτό, πήρες τηλέφωνο κάποιο από τα θύματα;

Όχι, δεν ήμουν τόσο φίλη με κάποιον, ήταν περισσότερο γνωστοί μου. Παρακολουθούσα όλα τα τεκταινόμενα, αλλά προτίμησα να σιωπήσω. Με πήραν από πολλά κανάλια να πάρω θέση.

Η απάντησή μου ήταν ότι πιο σημαντικό είναι να μιλήσουν τα θύματα τώρα. Δεν ήθελα να βγω να μιλήσω γιατί δεν ήθελα να πω τη δική μου γνώμη –από τη στιγμή που δεν ήμουν θύμα– αλλά και δεν ήθελα να μιλήσω για δική μου προβολή.

  • Όταν βγαίνετε έξω οι συνάδελφοι, το #metoo συνεχίζει να είναι το πρώτο θέμα στις κουβέντες σας;

Όχι, δεν παραμένει έτσι. Είναι ένα από τα θέματα, αλλά από τη στιγμή που έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης είναι όλοι πολύ ανακουφισμένοι.

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss