Κορονοϊός: Άνοδος στο ιικό φορτίο στα λύματα – Αύξηση 80% στην Πάτρα

Αύξηση κατά 18% καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα στα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 

Η άνοδος στο ιικό φορτίο καταγράφεται και στα λύματα, σχεδόν σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα, την εβδομάδα 5 έως 11 Δεκεμβρίου 2022, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 28 Νοεμβρίου μέχρι 4 Δεκεμβρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε πέντε από τις οκτώ περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτική τάση σε δύο περιοχές και σταθεροποίηση σε μία περιοχή.
Καθαρά αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Πάτρα (+80%), στον Άγιο Νικόλαο (+64%), στα Ιωάννινα (+50%) και στην Αττική (+49%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στη Θεσσαλονίκη (+24%) .

Πτωτική τάση παρατηρήθηκε στο Ηράκλειο (-44%). Στην Κέρκυρα το ιικό φορτίο δεν ήταν ανιχνεύσιμο, που υποδεικνύει συνεχιζόμενη πτωτική τάση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 28/11-04/12/2022. Σταθεροποίηση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Χανιά (-6%).
Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 51.824 κρούσματα, 130 θάνατοι και 88 διασωληνωμένοι


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss