Κορονοϊός – Γκάγκα: Το φθινόπωρο η 4η δόση του εμβολίου για όλους – Πώς θα κάνουμε Πάσχα;

«Η δική μου εκτίμηση είναι ότι θα πάμε σε τέταρτη δόση για όλους», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σε ερώτηση για το χρόνο χορήγησης της τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό, για όλους.

Και τόνισε επίσης: «Νομίζω από τον Σεπτέμβριο θα είναι όπως η γρίπη, ο χειμώνας θα είναι μπροστά, θα έχει περάσει αρκετός χρόνος από το εμβόλιο, νομίζω θα πάμε σε ετήσια δόση ή αναμνηστική δόση».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» η κυρία Γκάγκα ανέφερε ότι η Επιτροπή Εμβολιασμών συζητάει το άνοιγμα της πλατφόρμας για την τέταρτη δόση για τους άνω των 50 ετών, που θέλουν να εμβολιαστούν προαιρετικά.

«Θεωρώ πολύ λογικό αυτό που εισηγείται η επιτροπή»

«Αυτοί είναι οι άνθρωποι που κατ’ εξοχήν ασχολούνται με τα εμβόλια βλέπουν καθημερινά ποιοι είναι οι ευπαθείς ασθενείς, βλέπουν τις ομάδες και εισηγούνται με βάση τα δεδομένα που βλέπουν διεθνώς και στη χώρα μας», εξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

«Νομίζω λοιπόν η εισήγηση δεν είναι κάτι που είναι μονομερώς κυβερνητικό, είναι κάτι που βασίζεται σε δεδομένα οπότε οι άνθρωποι που βλέπουμε καθημερινά ότι κινδυνεύουν είναι η μεγαλύτερης ηλικίας, οι πάνω από 60 κι ακόμη περισσότερο οι πάνω από 70. Άρα, θεωρώ πολύ λογικό αυτό που εισηγείται η επιτροπή», πρόσθεσε η ίδια.

«Αυτό που βλέπουμε από την επιδημιολογική επιτήρηση είναι ότι έχουμε λιγότερα παιδιά, λιγότερους εφήβους, λιγότερους νέους ενήλικες και το όριο ηλικίας των κρουσμάτων ανεβαίνει που σημαίνει ότι αυτοί που είναι ευάλωτοι είναι οι μεγαλύτερες ηλικίες» ανέφερε η Μίνα Γκάγκα.

«Μέχρι τώρα η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει πάρα πολύ καλά με τα ηλεκτρονικά ραντεβού»

Αναφορικά με τη νέα πλατφόρμα για ραντεβού με την Πρωτοβάθμια περίθαλψη η Μίνα Γκάγκα επισήμανε: «Είναι μια καινούργια λειτουργία για τα ραντεβού για τους πολίτες που συνδέεται με την Πρωτοβάθμια, που έχει γίνει πολύ δουλειά κι από μέρους του δικού μας υπουργείου και του υπουργού, και από μέρους του κ. Πιερρακάκη».

Και συνέχισε λέγοντας: «Αυτό είναι κι ένα πρώτο test για όλα τα ραντεβού, και για τα νοσοκομεία και για τα χειρουργεία, για όλα. Μέχρι τώρα η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει πάρα πολύ καλά με τα ηλεκτρονικά ραντεβού, νομίζω ότι με το εμβόλιο το απέδειξε πέρα από κάθε αμφιβολία».

«Kοιτάμε συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα προχωράμε»

Ερωτηθείσα αν υπάρχει θέμα μη εφαρμογής του πιστοποιητικού εμβολιασμού, η κυρία Γκάγκα απάντησε: «Kοιτάμε συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα προχωράμε. Συμβαδίζουμε επίσης με όλη την Ευρώπη, δηλαδή δεν κάνουμε μονομερείς αποφάσεις».

«Αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα ακύρωσης, σήμερα που μιλάμε, του πιστοποιητικού»

Αμέσως μετά, η ίδια συμπλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα ακύρωσης, σήμερα που μιλάμε, του πιστοποιητικού. Το πώς θα προχωρήσουμε προς το καλοκαίρι είδατε ότι τα δυο προηγούμενα καλοκαίρια δόξα τω θεώ πήγαμε καλά, δηλαδή παρά το γεγονός ότι υπήρχαν κρούσματα με τον καλό καιρό, με το ότι ήμασταν έξω το καλοκαίρι πήγαμε καλά. Πιστεύω και εύχομαι ότι και φέτος το καλοκαίρι θα είναι καλό».

«Βαδίζουμε με βάση το τι βλέπουμε»

Ερωτηθείσα αν ισχύουν τα ρεπορτάζ που θέλουν από 1η Μαΐου να χαλαρώνουν ή να αποσύρονται τα μέτρα, είπε ότι «το συζητάμε αλλά και πάλι σας λέω ότι είναι θέμα επιδημιολογικής επιτήρησης και δεδομένων, και βαδίζουμε με βάση το τι βλέπουμε».

«Ελπίζουμε και ο Επιτάφιος φέτος και η Ανάσταση να γίνουν κανονικά»

Για το φετινό Πάσχα, η Μίνα Γκάγκα είπε: «H σύσταση εξακολουθεί να είναι ισχυρή όταν είμαστε έξω σε συγχρωτισμό να έχουμε μάσκα, υποχρεωτική δεν είναι. Άρα όταν κάνουμε την πορεία του Επιταφίου όλοι μαζί είναι καλό να φοράμε τη μάσκα, όπως και στην Ανάσταση αν μαζευτούμε πολύς κόσμος είναι καλό να φοράμε τη μάσκα. Ελπίζουμε και ο Επιτάφιος φέτος και η Ανάσταση να γίνουν κανονικά».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss